O săptămână a rezistat Dangă la conducerea Fundaţiei Iaşi-Capitală Culturală

luni, 22 iunie 2015, 01:59
2 MIN
 O săptămână a rezistat Dangă la conducerea Fundaţiei Iaşi-Capitală Culturală

Prezenţa liberalului Marius Dangă în board-ul Fundaţiei Iaşi – Capitală Culturală Europeană a durat doar o săptămână.

Dangă a anunţat ieri că se retrage din structura de conducere a Fun­da­ţiei, invocând lipsa de transparenţă a activităţii acesteia. El a precizat însă că va susţine în continuare activitatea Fundaţiei, pentru obţinerea de către Iaşi a titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021.

„La finalul şedinţei Consiliului Local în care am acceptat intrarea în board, am cerut transparentizarea totală a activităţii Fundaţiei prin publicarea rapoartelor de activitate, a situaţiilor financiare şi a modului cum au fost cheltuiţi banii până acum. A fost un test de bună-credinţă a PSD. Se pare că asta a speriat, iar răspunsurile la provocare au fost derularea unei şedinţe de board fără in­vitarea membrilor noi, lansarea de directorul Fundaţiei de dis­cu­ţii despre atacarea în contencios a hotărârii şi încercarea de politizare şi denigrare a FILIT. PSD nu a trecut testul bunei credinţe. Nu voi accepta depunerea documentelor mele la Registrul Asociaţiilor şi Fun­daţiilor“, a declarat Dangă.

Desemnarea lui Dangă ca membru în board-ul Fundaţiei Iaşi – Capitală Culturală Europeană fusese criticată dur de către conducerea filialei judeţene a PNL. Aceasta i-a cerut să se retragă din board, în caz contrar urmând să fie aplicate sancţiuni politice mergând până la excluderea din partid.

„Nici nu a apucat să intre şi vrea să iasă. Nici nu încearcă să vadă dacă se poate face ceva, dar nu nimereşte uşa de ieşire. Nu-l ţine nimeni cu forţa. Putea spune «nu» de la bun început. E păcat că nu-l onorează prezenţa alături de oamenii de cultură ai Iaşului. Oricum, cât timp nu contribui cu nimic la un proiect, nu-ţi poate simţi nimeni lipsa“, a comentat primarul interimar, Mi­hai Chirica.
 

Comentarii