De Sănătate

Punem punctul pe știi

O veste bună pentru mamele ce nu şi-au vaccinat copiii la timp. Au venit dozele de vaccin hexavalent

joi, 06 iulie 2017, 01:50
2 MIN
 O veste bună pentru mamele ce nu şi-au vaccinat copiii la timp. Au venit dozele de vaccin hexavalent

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi (DSP) îşi reface stocurile de vaccin hexavalent. Ministerul Sănătăţii a început să distribuie la direcţiile judeţene de sănătate peste 245.000 de doze de vaccin. 

În prezent, în stocurile medicilor de familie din judeţul Iaşi figurează peste 1.600 de doze de vaccin, şi alte 120 la DSP. Conform oficialilor, stocurile vor fi refăcute în funcţie de necesarul declarat de medicii de familie. „Compartimentul de Supraveghere realizează estimarea în funcţie de datele pe care le declară medicii de familie. Aceste date fac referire la numărul copiilor care trebuie vaccinaţi de fiecare medic de familie“, a arătat Marius Voicescu, purtător de cuvânt al DSP. La începutul primului trimestru, când stocul de vaccin hexavalent a fost refăcut de Ministerul Sănătăţii, în judeţul Iaşi se regăseau, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, peste 3.000 de doze. Numărul de doze care ajung în judeţul Iaşi trebuie să acopere necesarul de vaccin pentru următoarele cinci luni.

„Facem precizarea că tranşa actuală de doze este livrată înainte de termenul contractual stabilit în contractul de achiziţie, respectiv lunile iulie şi octombrie 2017. De asemenea, subliniem faptul că Ministerul Sănătăţii a demarat toate procedurile de achiziţie a vaccinului hexavalent pentru următorii patru anii (2018-2022), măsură care va preveni eventualele discontinuităţi de aprovizionare cu acest tip de vaccine“, se arată într-un comunicat al MS. Potrivit acestuia, ministerul a încheiat în 2017 un contract pentru furnizarea de 630.000 doze vaccin hexavalent. Prima tranşă, de 120.000 de doze, şi parţial a două tranşă, de 44.229 de doze, au fost repartizate în judeţe în lunile aprilie şi mai. 

Comentarii