Pacienţi de la ţară care au nevoie de dializă, preluaţi mai devreme şi cazaţi la Iaşi

miercuri, 31 decembrie 2014, 02:57
2 MIN
 Pacienţi de la ţară care au nevoie de dializă, preluaţi mai devreme şi cazaţi la Iaşi

Cele două centre de dializă din Iaşi şi-au desfăşurat normal activitatea, deşi condiţiile meteorologice au determinat schimbarea programului, astfel încât toţi cei 500 de pacienţi să beneficieze de cele trei şedinţe săptămânale de dializă.

Potrivit reprezentanţilor centrelor ieşene Fresenius – Nephrocare, pacienţii din localităţile mai îndepărtate, care riscau să nu poată ajunge la Iaşi în ziua de dializă – luni sau marţi – au fost anunţaţi că maşina îi va prelua mai devreme, astfel încât să ajungă la timp în centre. Luni, de exemplu, înainte de a pleca cu toţi pacienţii din zona Paşcaniului spre Iaşi, aceştia au fost aduşi din satele în care locuiesc şi cazaţi câteva ore în Centrul de Primire Urgenţe de la Spitalul Municipal din Paşcani. După dializă, unii pacienţi din localităţi, precum Tătăruşi, Topile, Gropniţa sau Hârlău au rămas cazaţi în Iaşi, astfel încât să poată face azi cea de-a doua şedinţă de dializă.

„Am încercat să rezolvăm situaţia în funcţie de localităţile din care provin pacienţii. Pe unii i-am chemat mai devreme, alţii au fost preluaţi de maşini mai târziu. Am decalat programul astfel încât toţi să facă şedinţele stabilite prin protocol. Unii dintre pacienţi, vreo 30, au rămas cazaţi la Sf. Sava ca să poată face încă o şedinţă la timp. Dacă va continua să ningă, iar drumurile vor fi greu de parcurs, îi vom sfătui pe cei din localităţile îndepărtate să rămână cazaţi în Iaşi, ca să facă dializă conform indicaţiilor“, a explicat prof. dr. Maria Covic, coordonatoarea centrelor ieşene Fresenius – Nephrocare.
 

Comentarii