Bucureştiul s-a îndurat şi a mutat breteaua autostrăzii fantomă

Parcul industrial Leţcani se urneşte din loc după doi ani de stat degeaba

marți, 08 martie 2016, 02:53
2 MIN
 Parcul industrial Leţcani se urneşte din loc după doi ani de stat degeaba

Parcul industrial de la Leţcani ar putea deveni realitate în cursul lunii iulie. După doi ani în care s-a bătut apa în piuă, proiectul a făcut un prim pas spre concretizare.  

“Am obţinut în sfârşit acordul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale pentru scoaterea din parc a terenului ocupat teoretic de o viitoare bretea de legătură cu autostrada şi un centru de întreţinere a acesteia. Acum suntem în faza în care alergăm după avizele pe care le adunaserăm pentru prima formă a parcului. Comuna Leţcani şi-a dat din nou acordul, săptămâna trecută. Umblăm după avizele pe linie de mediu, electricitate, gaz şi celelalte. Ar trebui să meargă repede, că acum discutăm cu ieşenii“, a declarat directorul societăţii de administrare a parcului, Laurenţiu Rădulescu. 

Proiectul parcului industrial de la Leţcani a fost demarat la sfârşitul lui 2013. În martie 2014, a fost constituită societatea de administrare, SC Iaşi Industrial Park SRL, cu un capital social de 2,5 milioane lei, puşi la dispoziţie de Consiliul Judeţean. În luna mai 2014, comuna Leţcani a pus la dispoziţia societăţii 30 ha de teren, cu o deschidere de aproximativ 800 metri la DE 583, peste drum de reprezentanţele Fiat-Iveco şi Sandra Auto. Proiectul s-a oprit în momentul în care s-a descoperit că pe o suprafaţă de 11,35 ha din cele 30 ha oferite de comuna Leţcani era prevăzută construirea unei baze de întreţinere a viitoarei autostrăzi Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş şi o bretea de legătură a acesteia cu DE 583. Timp de aproape doi ani, activitatea firmei de administrare a viitorului parc industrial s-a rezumat la gestionarea celor 2,5 milioane lei primite de la CJ.

Odată cu obţinerea acordului CNADNR pentru scoaterea suprafeţei de 11,35 ha din parc, vor putea fi reluate procedurile pentru obţinerea titlului de parc industrial pentru suprafaţa rămasă. “După ce obţinem toate avizele necesare funcţionării, vom demara procedurile de realizare a studiului de fezabilitate necesar. Dacă există posibilitatea legală, vom merge pe încredinţarea directă, pentru că deja a trecut foarte mult timp fără să se fi mişcat nimic. Sperăm ca până în iulie să putem obţine titlul de parc industrial”, a spus Rădulescu. 

Comentarii