Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Bătrâneţe chinuită de cel căruia i-au dat viaţă

Părinţi desfiguraţi cu bâta de propriul fiu în Iaşi. Au trăit în teroare ani întregi

GALERIE
bataie
  • bataie
- +

Doi ieşeni ajunşi la senectute au trăit în teroare după ce fiul lor, împătimit al băuturilor alcoolice, i-a bătut şi umilit în mod repetat. Faptele agresorului au mai ajuns în vizorul autorităţilor, însă abia după ce şi-a băgat părinţii în spital a fost arestat.

Viaţa chinuită a soţilor Ghebea, din localitatea Valea Satului, comuna Graj­duri, a început după ce fiul lor, Telu, de 43 de ani, a ieşit din puşcărie. Bărbatul fusese condamnat în 1993 la 20 de în­chisoare, pentru omor, însă eliberat con­diţionat, în 2006. După ce a ieşit din puşcărie, s-a întors la casa părinţilor în­cepând să consume băuturi alcoolice abuziv şi să îi agreseze şi umilească pe cei care i-au dat viaţă.

Faptele lui Telu Ghebea au mai ajuns în vizorul auto­rităţilor şi în trecut, însă acesta a scăpat o dată cu o amendă administrativă, iar în vara anului trecut a fost trimis în judecată, însă în stare de libertate. Abia re­cent, după ce şi-a băgat ambii părinţi în spital, a fost arestat. Zilele trecute, agresorul a fost trimis în judecată de pro­curorii Parchetului de pe lângă Jude­cătoria Iaşi.

Şi-a bătut mama până la inconştienţă

Potrivit rechizitoriului, cei doi pă­rinţi ai lui Telu Ghebea au 78, respectiv 77 de ani. În actul de acuzare se reţine că prima faptă penală a bărbatului a avut loc pe 8 octombrie, la orele prânzului, atunci când mama sa se afla singură acasă. La un moment dat, un butoi în care se aflau struguri s-a răsturnat iar, după ce Ghebea a ajuns acasă, acesta a făcut o criză de nervi. Pro­curorii susţin că mama şi-a dat seama că va fi lovită şi a încercat să fugă din faţa lui Telu Ghebea.

„Inculpatul s-a năpustit asupra ei şi a început să îi aplice mai multe lovituri cu picioarele (fiind încălţat cu cizme de cauciuc) peste corp, în zona coloanei şi cu pum­nii în zona capului“, se arată în rechizitoriu.

În acelaşi document se mai precizează că, ulterior, Ghebea a târât-o în jur de cinci metri pe mama sa, aceasta pierzându-şi cunoştinţa. Abia după ce şi-a revenit, femeia a fugit în casă şi şi-a anunţat fiica din Iaşi ce a păţit. Ul­terior, bătrâna s-a adăpostit în casa unei rude. Ea a fost internată a doua zi la spital, primind 45-50 de zile de îngrijiri medicale. După ce a fost externată, a rămas la soacra fiicei sale, fiindu-i tea­mă să meargă acasă.

Tatăl a stat internat în spital două luni

Procurorii arată şi cum a ajuns tatăl lui Ghebea în spital. S-a întâmplat pe 16 decembrie, atunci când bătrânul a venit din sat şi l-a găsit pe fiul său fă­când ţuică. Victima a luat o sticlă pentru a pune alcool în ea, lucru care l-a înfuriat pe Telu Ghebea, care a în­ceput să apostrofeze că este ţuica lui. Pentru a-şi păzi alcoolul, Telu a luat o bâtă şi şi-a lovit tatăl peste mâini, picioare şi în cap. Bătrânul a fugit în casă deoarece fiul său luase şi o secure pentru a-l lovi. Victima a primit 65-70 de zile de îngrijiri medicale şi, la rândul său, s-a adă­postit la o rudă după ce a fost externat.

„În prezent, părţile vătămate, după ce au aflat că fiul lor a fost arestat, s-au întors la domiciliul lor, însă au precizat că, «dacă fiul lor va fi eliberat, vor pleca de la domiciliu»“, au mai încheiat procurorii ieşeni.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri