Pauza salvatoare

marți, 20 octombrie 2015, 01:43
4 MIN

 CSMS Iaşi s-a impus în faţa FC Voluntari după ce a crescut ritmul în actul secund. Nicolo Napoli a câştigat duelul cu Gigi Mulţescu, iar Golubovic a tras echipa după el

 
 
Prin mari emoţii a trecut CSMS Iaşi până a trecut de cea mai slabă echipă din Liga I, FC Voluntari! Ieşenii au făcut o primă repriză modestă, au dominat-o pe cea de-a doua, dar au avut nevoie de o mare doză de şansă pentru a se impune, la 2-1 oaspeţii având, în aceeaşi fază, o bară şi o ratare cu poarta goală!  În afară de noroc, decisivă în economia partidei a fost schimbarea la faţă a gazdelor după pauză. De altfel, cifrele sugerează perfect modul în care a curs meciul. În prima jumătate, posesia a fost egală şi, în afara şuturilor pe poartă, 1-1, adică golurile, ilfovenii au câştigat peste tot: 6-4 la şuturi în afara porţii, 3-2 la cornere, 7-2 la lovituri libere şi 18-12 la aruncări! În actul doi însă, a fost rândul Iaşului să se impună la câteva capitole importante (54-46 la posesie, 4-1 la şuturi pe poartă, 3-0 la cornere), echilibrul fiind prezent la şuturile necadrate (2-2) şi loviturile libere (8-8).
Explicaţiile diferenţelor dintre cele două reprize vin din ambele tabere. Deşi, de regulă, are probleme la schimbări şi la gestionarea odihnei, antrenorul gazdelor, Nicolo Napoli, a fost inspirat sâmbătă pe ambele direcţii. Introducerea lui Enescu în locul lui Creţu a adus ordine la mijlocul terenului, într-o zonă care a suferit mult în primele 45 de minute, iar fotbaliştii ieşeni au fost mult mai determinaţi în actul secund. În paranteză fie spus, aici trebuie subliniat şi rolul lui lui Bojan Golubovic. În zilele premergătoare jocului, sârbul a fost jucătorul care a dat tonul discuţiilor menite a strânge echipa,  discuţii despre care Frăsinescu a recunoscut public că au fost fructuoase şi au contribuit la restabilirea echilibrului în vestiar, Golubovic fiind şi cel care a tras echipa după el, atât prin joc, cât şi prin comportamentul de pe teren, modul în care a reacţionat după ce a deschis scorul fiind mai mult decât sugestiv. O mână de ajutor în schimbarea cursului jocului a dat şi tehnicianul oaspeţilor, Gigi Mulţescu. Tactica aleasă, presing agresiv, avansat, nu putea să dea roade decât pe termen scurt în condiţiile în care jucătorii ilfoveni nu au o calitate grozavă, apărarea, formată, cu excepţia lui Rus, din jucători neexperimentaţi, a fost lăsată descoperită ca urmare a poziţionării multe prea avansate a mijlocaşilor centrali, păstrarea pe bancă a rutinaţilor Maftei, N. Grigore ori Pancu a făcut ca deficitul de experienţă, pe care chiar Mulţescu l-a considerat decisivă în economia meciului!, să se simtă din plin, schimbările (doar două, deşi pe bancă era, de exemplu, şi un jucător de explozie, ca  Iorga) au fost făcute târziu. În schimb, lui Napoli i-a ieşit şi a doua schimbare, intrarea lui Vasile Gheorghe tăind elanul grupării nou-promovate.
Toate acestea au făcut ca Iaşul să pună punct seriei negre de zece meciuri oficiale fără victorie, iar Iaşul reîncepe să zâmbească, cu gândul că până la locurile de play-off mai sunt trei puncte. Puncte care pot fi obţinute vineri, când CSMS primeşte vizita unei alte echipe modeste, Concordia Chiajna. (Ovidiu MINEA)
 
 
Rezultatele înregistrate ieri, în etapa a XIV-a: Pandurii Târgu Jiu – ACS Poli Timişoara 3-1 (3-1). Săpunaru (‘4), Hora (‘8, ’35) / Goga (’44); CFR Cluj – FC Viitorul 1-2 (0-0). Cristian (’64) / Chiţu (’56), Benzar (’67). 
 
 
CSMS-catalog
 
Caparco (5,5) – nu a avut de lucru, nu i se poate imputa golul, a fost ocrotit de şansă la dubla ocazie uriaşă a oaspeţilor, din minutul 68.
Bosoi (5,5) – decent.
Mihalache (5,5) – mai sigur decât în alte partide.
Frăsinescu (5,5) – puţină nesigruanţă în start, şi-a revenit apoi.
Ciucă (4,5) – probleme mari în duelurile cu H. Koné, care l-a depăşit extrem de uşor la golul oaspeţilor, a trimis diagonala premergătoare golului doi al gazdelor.
Creţu (4,5) – o nouă şansă irosită, un nou meci în care a demonstrat şi pe teren că nu înţelege ce se petrece în jurul lui.
Mitic (5) – s-a simţit faptul că a jucat nerefăcut.
Viveiros (6,5) – nu a jucat grozav, însă a marcat golul decisiv.
Grigorie (6) – puţine realizări, între care şi una importantă, pasa de la primul gol.
Böle (6) – iute, activ.
Golubovic (8) – a marcat un gol, a dat o pasă decisivă, a tras echipa după el.
Enescu (6) – a adus un plus important la mijloc.
V. Gheorghe (6) – a intrat bine în joc.
Bădic a intrat în minutul 90.
 
 
 
 

Comentarii