Poliția a răscolit piața din CUG. Zeci de kilograme de fructe, retrase de la comercializare

joi, 03 noiembrie 2016, 16:10
2 MIN
 Poliția a răscolit piața din CUG. Zeci de kilograme de fructe, retrase de la comercializare

În această dimineață, polițiștii de investigare a criminalității economice au desfășurat o acțiune în piaţa agroalimentară CUG din municipiul Iaşi.

Reprezentanții instituției au precizat că au fost verificaţi comercianţii de legume şi fructe, fiind aplicate 38 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 71.750 de lei.

„Astăzi, 3 noiembrie, în intervalul orar 9:00-12:00, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iaşi, în colaborare cu reprezentanți ai Autorității Naționale Sanitare Veterinare și Siguranța Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Oficul pentru Protecția Consumatorului şi Direcţiei Agricole au acționat în piaţa agroalimentară CUG din municipiul Iaşi, precum şi în zonele adiacente. Acțiunea a vizat prevenirea evaziunii fiscale şi comerţului ilicit cu legume şi fructe. În cadrul acțiunii, polițiștii au verificat 40 de societăţi comerciale și 50 de persoane fizice, iar în urma controalelor, au aplicat 38 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 71.750 de lei, au ridicat 45 de kilograme de fructe și au confiscat 1.570 lei. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului de Acţiuni Speciale Iaşi. Spre exemplu, în urma  verificărilor efectuate la punctul de lucru al unei societăţi comerciale, s-a constatat că aceasta a efectuat activităţi de comerţ en detail (comercializare de produse agricole)  fără a fi dotată cu aparat electronic fiscal. S-a luat măsura sancţionării contravenţionale a societăţii, conform O.G. 28/1999 cu amendă în cuantum de 12.500 lei”, a transmis IPJ.

 

Comentarii