Poliţist din Iaşi condamnat cu executare după ce, beat fiind, a ucis o fetiţă de 8 ani

marți, 16 decembrie 2014, 02:56
2 MIN
 Poliţist din Iaşi condamnat cu executare după ce, beat fiind, a ucis o fetiţă de 8 ani

El s-a urcat beat la volan şi a depăşit în viteză o coloană staţionată la semafor.

Un angajat al Inspec­to­ratului de Poliţie Judeţean Iaşi a fost condamnat ieri la închisoare cu executare după ce a fost acuzat de procurori de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Poliţistul Ionuţ Sergiu Paraschiv a primit o pedeapsă de trei ani de în­chisoare, însă decizia justi­ţiei nu este încă definitivă, putând fi atacată cu apel.

Paraschiv a fost acuzat că, fiind băut, a lovit cu maşina o fetiţă de opt ani, provo­cându-i decesul. De asemenea, bărbatul a rănit-o pe mătuşa copilei. Anchetatorii au menţionat că fapta poli­ţistului ieşean a avut loc pe 17 iulie 2012, la orele prân­zului, atunci când Paraschiv conducea un Peugeot în localitatea Podu Iloaiei.

„In­culpatul Paraschiv Ser­giu Ionut s-a angajat în depăşirea neregulamentară a unei coloane de maşini, ignorând culoarea roşie a semaforului electric şi res­tricţia de viteză din sectorul respectiv (în zona se efectuau lucrări, circulaţia fiind restricţionată pe un sens), acroşând victima G.M.A., în vârstă de 8 ani, şi pe par­tea vătămată Lapuşnianu Marinela, în vârstă de 23 de ani, care se angajaseră în traversarea regulamentară a străzii“, au precizat procurorii.

În urma impac­tului, minora a decedat, iar mătu­şa acesteia a avut ne­voie de 11-12 zile de îngrijiri medi­cale. Dosarul urmea­ză să se reia la Curtea de Apel Iaşi.

 

Comentarii