Poliţistul care închiria maşini pe Facebook, trimis în judecată

miercuri, 11 noiembrie 2015, 02:56
1 MIN
 Poliţistul care închiria maşini pe Facebook, trimis în judecată

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a unui poliţist din cadrul Poliţie de Frontieră din Iaşi pe care îl acuză de efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, fals în înscrisuri şi participaţie improprie la fals intelectual.

Faptele ce ar fi fost comise de către Ionuţ Radu Ciobanu sunt plasate de anchetatori în perioada 11 mai 2013 – 7 august 2014, atunci când Ciobanu ar fi închiriat autoturisme către mai multe persoane.

„Clienţii erau racolaţi fie prin intermediul unor anunţuri online, fie prin intermediul unui cont de Facebook sau al unui post telefonic. Pe lângă preţul solicitat pe zi (preţ ce varia între 18 şi 28 euro/zi, în funcţie de durata închirierii), inculpatul solicita clienţilor şi o garanţie de 100 sau 150 euro“, au precizat procurorii ieşeni.

Aceştia au mai arătat că, pentru a ascunde activitatea ilegală pe care o derula, Ciobanu ar fi întocmit opt contracte de comodat false pe care le-a semnat cu persoanele cărora le închiria maşinile.

„În data de 21 mai 2013, inculpatul a determinat cu intenţie un notar public să falsifice, fără vinovăţie, cu prilejul întocmirii, un contract de comodat prin care se atesta în fals caracterul gratuit al împrumutului unui autoturism către o persoană“, au încheiat anchetatorii.

Comentarii