Prefectul Dan Cârlan face campanie pe Facebook pentru sinistraţii de la Ciurea

vineri, 13 noiembrie 2015, 18:35
2 MIN
 Prefectul Dan Cârlan face campanie pe Facebook pentru sinistraţii de la Ciurea

„Până o să mă dea afară mă ocup de telefoane. Măcar problema asta să o rezolvăm“, spune Dan Cârlan.

Prefectul apelează la Facebook pentru a obţine fondurile necesare refacerii locuin­ţelor arse în urmă cu 7 luni la Lunca Ce­tăţuii. Dan Cârlan a postat pe contul său de Facebook un apel la ieşeni pentru a contribui la acţiunea de reconstruire.

„Să facem şi noi, ieşenii, un efort #Colectiv pentru incen­diaţii noştri! Vă rog să citiţi, să daţi mai departe şi să fiţi alături de noi“, a scris prefectul înaintea prezentării proiectului.

Acesta a precizat că, în ultimul timp, a discutat telefonic cu reprezentanţi ai societăţilor incluse în Topul Firmelor Ieşene, realizat de Camera de Comerţ şi Industrie. Primul care s-a oferit să sponsorizeze acţiunea a fost, conform preci­zărilor prefectului, Dan Fiterman, proprie­tarul grupului Arcadia.

„Ne-a promis că intră în joc şi ne sprijină. Vor organiza şi propria acţiune de colectă printre partenerii lor. De luni până o să mă dea afară mă ocup de telefoane. Măcar pro­ble­ma asta să o rezolvăm“, a glumit prefectul, făcând aluzie la aşteptatele schim­bări din administraţia publică judeţeană odată cu demisia premierului Victor Ponta.

Incendiul a avut loc în martie a.c., atunci când imobilul din Lunca Cetăţuii în care se aflau apartamentele a ars. Prefectul a iniţiat la data respectivă un demers de reconstruire a imobilului, fără a putea obţine însă sprijin financiar din partea Guvernului, pe motiv că imobilul nu avea asigurarea obligatorie prevăzută de lege.

Lucrările au început luna trecută, după încheierea unui parteneriat între Prefectură, Primăria comunei Ciurea, Asociaţia „Fiii Satelor“ din comună şi Breasla Cons­tructorilor ieşeni. Breasla nu a putut asigura însă decât necesarul pentru demararea lucrărilor. La această oră, au fost terminate fundaţiile viitorului imobil, neexistând fondurile şi materialele pentru continuarea lucrărilor.

Comentarii