Preşedintele columbian spune că nu supraîncărcarea a dus la scufundarea vasului cu turişti

luni, 26 iunie 2017, 19:15
1 MIN
 Preşedintele columbian spune că nu supraîncărcarea a dus la scufundarea vasului cu turişti

Preşedintele Columbian Juan Manuel Santos a declarat că scufundarea unui vas cu turişti, soldat cu şase morţi şi 15 persoane dispărute nu a fost provocată de supraîncărcare, relatează Sky News.

Vasul, care s-a scufundat în lacul Penol, o destinaţie turistică populară, aflată la aproximativ 50 de kilometric de Medellin, transporta peste 150 de pasageri. 

„Vasul avea o capacitate mai mare decât numărul de persoane de la bord, deci nu a fost din cauza supraîncărcării”, a fost informat Santos.

Cu toate acestea, supravieţuitorii au declarat pentru presa locală că nava, El Almirante, părea mult prea plină. Laura Baquero, care a supravieţuit accidentului, a declarat pentru televiziuni că cele două punţi inferioare erau „prea aglomerate” şi că pasagerii nu purtau veste de salvare. „Am început să simţim că vasul se va răsturna”, iar la bord erau mulţi copii, a povestiti femeia.

“S-a întâmplat foarte repede. S-a petrecut totutl în câteva minute”, a declarat căpitalul de pompieri Luis Bernardo Morales, care a fost implicat în eforturile de salvare. Autorităţile au trebuit să se bazele pe mărturiile supravieţuitorilor şi martorilor pentru a stabili câţi oameni au fost la bord, pentru că nu există o listă cu pasageri. 122 de oameni au reuşit să se salveze, dintre care trei sunt în spital, dar în afara oricărui pericol. 

Comentarii