Preşedintele PMP, Eugen Tomac, i-a criticat la Iaşi şi pe cei din PSD şi pe cei din PNL

sâmbătă, 23 mai 2015, 01:58
2 MIN
 Preşedintele PMP, Eugen Tomac, i-a criticat la Iaşi şi pe cei din PSD şi pe cei din PNL

Partidul Mişcarea Populară cere respectarea în cadrul dezbaterilor la noua legislaţie electorală a rezultatelor refe­rendumului din 2009 şi a promisiunilor electorale făcute până acum.

„În 2009, cetăţenii au spus clar că vor un Parlament unicameral şi cel mult 300 de parlamentari. Acum, PSD şi PNL încearcă să minimalizeze acest instrument democratic care este referendumul. Ne vom lupta ca voinţa românilor să fie respectată“, a declarat Eugen Tomac, preşedintele PMP.

Acesta a precizat că, în cadrul unei întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, i-a înaintat acestuia un proiect de lege privind votul prin corespondenţă şi un altul referitor la votul electronic.

„Preşedintele Iohannis ne-a confirmat că partidele vechi fug de votul prin corespondenţă. Avem 4 milioane de români care muncesc în străinătate şi care în ultimii 10 ani au fost cei mai importanţi investitori în economie. A trecut mai bine de jumătate de an de la alegerile prezidenţiale şi deşi partidele au promis reglementarea votului prin corespondenţă, se tergiversează în continuare“, a spus Tomac.

Acesta a criticat şi vizita de joi a premierului Victor Ponta la Chişinău, afir­mând că aceasta nu a adus niciun rezultat concret pentru România şi nici nu a ofe­rit un mesaj de susţinere pentru politica pro-europeană a Republicii Moldova.

Reprezentanţii PMP au criticat şi lipsa unei poziţii clare de susţinere a proiectului autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş.

„Se prevede ca, la tronsonul Iaşi – Târgu Mureş, lucrările să înceapă în 2016, dar Târgu Neamţ – Ditrău, abia în 2023. PSD îşi bate efectiv joc de Moldova. Se vorbeşte mai mult de autostrăzi pe traseele Bacău – Paşcani sau Bacău – Braşov, care pe noi nu ne ajută cu nimic. Prioritară este trecerea mun­ţilor“, a spus preşedintele filialei ieşene a PMP, deputatul Petru Movilă.
 

Comentarii