Prezenţă slabă la alegerile de la Colegiul Medicilor

vineri, 22 septembrie 2017, 16:45
2 MIN
 Prezenţă slabă la alegerile de la Colegiul Medicilor

Componenţa Comisiei de Disciplină de la Colegiul Medicilor nu a fost stabilită în urma desfăşurării primului tur de alegeri care a avut loc în perioada 18-20 septembrie. Reprezentanţii Colegiului Medicilor Iaşi susţin că prezenţa la vot a fost foarte scăzută, prezentându-se aproximativ 10-12% dintre membrii înscrişi în colegiu. Astfel, alegerile vor fi repetate în al doilea tur, care va avea loc în perioada 1-3 octombrie.

 „Aşteptăm ca, în turul al doilea, prezenţa la vot să fie mai mare. Pentru a putea fi validate din primul tur, trebuia ca două treimi dintre colegi să vină să voteze, însă acest lucru nu s-a întâmplat până acum, pentru că ar însemna să vină 2.000 de oameni. Motivul prezenţei scăzute ar fi că foarte mulţi colegi de-ai noştri anticipează că va fi un al doilea tur şi atunci aleg să meargă direct să voteze atunci. De câte ori au fost alegeri, mai ales pentru Comisia de Disciplină, nu a fost o prezenţa foarte mare“, a precizat dr. Liviu Oprea, preşedintele Colegiului Medicilor Iaşi. Şi-au depus candidaturile 22 de medici primari de la unităţile sanitare din oraş, una dintre cerinţe fiind ca viitorul membru al comisiei să fie medic primar şi să nu aibă sancţiuni.

Printre medicii care şi-au depus candidaturile se numără prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic primar medicină de urgenţă, şef al UPU-SMURD Iaşi, dr. Marius Dabija, medic primar neurochirurg, dr. Gabriel Dimofte, medic primar chirurgie generală, director medical al Institutului Regional de Oncologie, prof. dr. Ioana Grigoraş, medic primar anestezie şi terapie intensivă, şef al Clinicii ATI de la IRO, dr. Bogdan Doroftei, medic primar obstetrică-ginecologie şi director medical al Maternităţii „Cuza Vodă“, precum şi dr. Bogdan Novac, medic primar urolog la Spitalul „Parhon“. Dintre cei 22 de candidaţi care şi-au manifestat intenţia, vor fi aleşi 9 care se vor ocupa de cazurile de malpraxis din sistemul medical ieşean, dar şi de alte sesizări sau plângeri formulate de pacienţi sau de aparţinătorii acestora. 

Comentarii