Primăria Ciurea – cel mai important angajator din administraţia publică ieşeană

luni, 03 august 2015, 15:17
2 MIN
 Primăria Ciurea – cel mai important angajator din administraţia publică ieşeană

Primăria Ciurea a devenit cel mai important angajator din administraţia publică ieşeană. Primăria comunei a scos la concurs în această lună un număr de 16 posturi.

„Nu se întâmplă des ca o primărie de comună să aibă nevoie de atâţia oameni, dar de data asta s-a întâmplat. Noi am construit o grădiniţă şi acum ne trebuie personalul pentru ea. Avem patru grupe de copii, ne trebuie 8 educatoare, pentru că grădiniţa va funcţiona în două ture. Ne trebuie două femei de serviciu, deci patru posturi. Ne mai trebuie un administrator, o asistentă medicală, un bucătar şi un ajutor de bucătar. Suntem o comună cu populaţie tânără. Dacă vrem să rămânem aşa, să nu ne trezim că pleacă toţi şi rămân doar bătrânii, cum se întâmplă în alte comune, trebuie să asigurăm serviciile necesare acestei categorii. Avem un centru after-school. Avem un centru de zi şi mai facem două“, a explicat primarul comunei, Cătălin Lupu.

În sistemul bugetar ieşean sunt disponibile în perioada imediat următoare aproximativ 30 de posturi. Astfel, la Hârlău este căutat un responsabil juridic pentru un proiect POS-DRU, post temporar vacant. La Târgu Frumos este disponibil un loc de administrator de patrimoniu la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 1. În comuna Drăguşeni se va organiza concurs pentru ocuparea postului de şef al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, iar la Deleni, pentru ocuparea postului de secretar şef al şcolii gimnaziale. La Centrul de zi pentru copii aflaţi în dificultate din Ruginoasa se caută un educator, un instructor de educaţie, un psiholog şi un îngrijitor. Ultimul post disponibil în judeţ este cel de şofer, la primăria comunei Balş.

În municipiu, sunt disponibile doar posturi în două instituţii de învăţământ. Astfel, şcoala gimnazială „Ionel Teodoreanu“ angajează un administrator de patrimoniu. Universitatea „A.I. Cuza“ organizează patru concursuri, pentru un post de administrator financiar la Biroul pentru Studiile Universitare de Doctorat, un post de laborant la Facultatea de Biologie şi trei posturi de muncitor necalificat, din care două la Grădina Botanică.

Comentarii