Primul „derapaj” pe aeroportul Iaşi. Tarom, scoasă de Wizz Air de pe ruta Iaşi-Bergamo

joi, 22 ianuarie 2015, 08:27
2 MIN
 Primul „derapaj” pe aeroportul Iaşi. Tarom, scoasă de Wizz Air de pe ruta Iaşi-Bergamo

Tarom a anulat cursa, începând cu 1 februarie. Decizia pare a avea legătură cu noua cursă a Wizz Air pe aceeaşi rută, din 8 februarie. Şefii aeroportului ieşean spun că au aflat întâmplător de decizia Tarom

Tarom retrage o cursă de la Iaşi, din cauza concurenţei. Cursa Iaşi – Bergamo nu se va mai regăsi în orarul de zbor începând cu luna februarie. Informaţia nu a fost anunţată încă oficial de compania aeriană, dar a fost confirmată de reprezentanţii Tarom de la Iaşi.

„Cursa va fi suspendată din februarie, până la începutul lunii aprilie. Nu am fost informaţi cu privire la motivele deciziei, dar probabil are legătură şi cu prezenţa Wizz Air pe aceeaşi destinaţie. Nu am eu căderea să comentez acest aspect. Oricum, compania noastră are preţuri şi condiţii foarte bune, dar o anumită categorie de pasageri se va orienta către zboruri cât mai ieftine“, a declarat şeful diviziei Tarom de la Iaşi, Lucian Oglinzeanu.

Tarom opera două curse săptămânal pe destinaţia Bergamo, joia şi duminica. Prin renunţarea la acest zbor, destinaţia va rămâne neacoperită până pe 8 februarie, când vor începe zborurile Wizz Air. Decolările de la Iaşi spre Bergamo vor avea loc miercurea şi duminica, de la ora 19.35, iar aterizările dinspre oraşul italian în aceleaşi zile, la ora 19.05.

Înainte de Crăciun, şefii CJ semnau un acord important: aducerea primului operator low cost la Iaşi. S-a gândit cineva atunci şi la reversul medaliei?

Abandonarea de către Tarom a destinaţiei Bergamo i-a surprins şi pe oficialii Aeroportului Iaşi, aceştia afirmând că nu au primit nicio informare oficială din partea companiei în această privinţă. „Nu este prima oară când aflăm întâmplător de astfel de decizii, dar Tarom îşi face propria politică de comunicare. Am fost surprinşi de decizie, pentru că era o cursă care mergea foarte bine. Sperăm că este o decizie atent studiată şi că, în compensare, vor fi deschise alte destinaţii. Aeronava astfel disponibilizată poate prelua altă cursă“, a spus directorul Aeroportului, Marius Bodea.

 

Comentarii