Prin Bucale se vorbeşte despre „Pactul de la Iaşi”

marți, 26 ianuarie 2016, 02:50
3 MIN
 Prin Bucale se vorbeşte despre „Pactul de la Iaşi”

 Printre oamenii mai informaţi din politichia de la Bucale se vorbeşte mai nou despre un aşa-numit "Pact de la Iaşi", stimaţi telespectatori. 

Din câte ne-a povestit amicul nostru Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică, zice-se că ar fi vorba despre o scurtă discuţiune de taină care ar fi avut loc cu ocazia zilei urnirii între numiţii Jo Hanis, Cio Loş, Valică Z. Gonea din partea partidoiului (carele cică avea mandat de la Drac Nea să vorbească în numele lui), precum şi cei doi lideri leberali de la Bucale, Alinuţa şi domn Bazil Buldogul. Mai spune amicul Archie căci singurul punct pe ordinea de zi a discuţiunii ar fi fost cel despre alegerea premarilor în două tururi de scrutin. După ce nea Valică a transmis câteva doleanţe ale partidoiului, ceva legat de alte prevederi ale legii privind veniturile demnitarilor, în principiu zice-se că ar fi picat de acord cu toţii să modifice legea cu premarii. Cum se va face, încă nu s-a pus pe hârtie, dar ce e sigur e că, cel mai probabil, se va face. Of, of, of: iar i-aţi scricat somnica interimariului nostru de la Iaşi, Chir Nica, despre care se zice că tremură ca varga când aude de turul II…

Chir Nica s-a predat în faţa leberalilor?

Apropo de dezbinările remarcate la ziua unirii de la Iaşi, haideţi să vă mai spunem una scurtă despre chestiune. Cică în partidoiul ieşean liderii mai cu vechime au început deja şuşoteala la adresa premarelui interimariu. Motivul: partidoiul nu s-a văzut aproape deloc la manifestările din piaţă, Chir Nica fiind acuzat că, din lipsă de tact politic, a oferit întreaga sărbătoare pe tavă leberalilor, ai căror lideri au defilat în voie pe banii şi logistica manevrată de premărie şi de Chir Nica. Acuma, nu că vrem noi să-i luăm apărarea lui Chir Nica, că nu ne pasă nouă de asta acuma, dar, dacă liderii de la Bucale l-au lăsat singur în pat cu duşmanul, ce să facă şi el? Doar n-aţi vrea să se întoarcă cu spatele?

O bilă neagră pentru tehnocratul şef

Una scurt pe doi din nu despre viaţa publică de la Bucale, acolo unde, din câte se pare, premierul Cio Loş se află la primul hop serios din cariera sa în politichia românească, după ce leberalii l-au împins în faţă cu legea de alegere a premarilor. Multora le pare că de modul în care va gestiona această problemă îşi va asigura sau nu supravieţuirea în funcţie şi după alegerile din toamnă. Părerea amicului Archibald Tănase este că Cioloş, ca să iasă onorabil din clenci, trebuia să găsească o formulă de mijloc: de-un par egzamplu hai să băgăm un minim de 25-30% pentru alegerea unui premare, ca să rezolvăm articolul cu reprezentativitatea din constituţiune! Dacă nu face măcar asta, noi cel puţin în trecem cu-n picior pe lista neagră! Asta dacă, aşa cum spuneam mai sus, nu găsesc tot partidele o soluţie.

Comentarii