Procesul criminalului din Copou s-a reluat. Eduard Perju stă acasă

joi, 19 noiembrie 2015, 02:52
2 MIN
 Procesul criminalului din Copou s-a reluat. Eduard Perju stă acasă

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au reluat procesul de omor al adolescentului Eduard Perju, ucigaşul unei adolescente de 16 ani. 

Magistraţii ieşeni au decis ieri ca minorul să fie judecat în continuare în arest la domiciliu, măsura ce a fost luată în urmă cu o lună, după ce instanţa de fond a pronunţat prima sentinţă în acest caz. Perju a fost condamnat la 15 ani de detenţie într-un centru de minori, maximul prevăzut de lege în cazul persoanelor sub 18 ani.

Deşi şi-a recunoscut fapta şi este puţin probabil ca sentinţa sa să fie schimbată de instanţa de apel, Eduard Perju a decis să facă apel. În acest fel, cât timp se va judeca procesul de către Curtea de Apel, tânărul va putea sta alături de familie. De abia după ce sentinţa va rămâne definitivă, Perju va fi încarcerat în centrul pentru minori.

Reamintim că Eduard Perju a fost trimis în judecată în judecată în primăvara acestui an, în rechizitoriu procurorii stabilind că tânărul şi-a fi premeditat fapta de omor. Potrivit anchetatorilor, pe 27 februarie, Eduard şi victima sa, DianaGugulică, au avut o discuţie tensionată pe Facebook, băiatul reproşându-i iubitei sale că l-ar fi înşelat. Tot atunci, cei doi au stabilit să se întâlnească a doua zi, în jurul orei 14.30, în Parcul Copou din Iaşi. Eduard şi Diana s-au întâlnit la ora 15.05, în faţa parcului, unde au început să se certe, şi s-au îndreptat în zona din spate.

S-au oprit într-un loc retras şi necirculat, unde se afla o bancă. “Minora s-a aşezat pe spătarul băncii şi au continuat discuţia. La un moment dat, inculpatul a susţinut că avea un cadou să-i ofere, cerându-i victimei să închidă ochii şi săi ridice părul. Minora s-a conformat, împrejurare în care, cu o singură mişcare, inculpatul i-a înfăşurat colierul în jurul gâtului şi l-a strâns. Simţind că se sufoca, minora a încercat să se elibereze şi să se agaţe cu mâna stângă de capul inculpatului, reuşind însă să-i producă trei excoriaţii faciale”, au mai precizat anchetatorii. Ulterior, Eduard Perju a fugit, fiind prins în scurt timp de Poliţie.

 

Comentarii