Profesorul Teodorescu, fost director al BCU Iaşi, la un pas de eliberare

miercuri, 13 ianuarie 2016, 03:30
1 MIN
 Profesorul Teodorescu, fost director al BCU Iaşi, la un pas de eliberare

Fostul director al Bibliotecii Universitare a fost condamnat în aprilie 2015.

Una dintre cele mai cunoscute persoane încarcerate în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi este la un pas de a fi eliberată. Gheorghe (Gelu) Teodorescu, fostul director al Bi­bliotecii Centrale Universitare, a de­pus o cerere de eliberare condiţionată ce a fost admisă în primă fază de către Judecătoria Iaşi. Procurorii au contestat însă decizia.

Ieri, dosarul a ajuns la Tribunalul Iaşi, care va da decizia de­finitivă în acest caz. Magistraţii au amânat pronunţarea pentru 9 februarie.

Gelu Teodorescu a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare în aprilie 2015, în dosarul privind finanţarea ilegală a campaniei electorale a lui Mircea Geoană. Teo­dorescu a comis faptele în calitate de director al INSOMAR.

În penitenciar, Teodorescu a scris trei cărţi, toate co­or­donate de colegi din cadrul Facul­tăţii de Filosofie de la Universitatea „Ale­xandru Ioan Cuza“ din Iaşi. De asemenea, pentru a fi propozabil eli­berării condiţionate, în cazul lui Teodorescu a contat şi faptul că acesta are peste 60 de ani, situaţie în care termenul la care se poate admite elibera­rea scade până la o treime.

Comentarii