Profesorul „tolomacilor”, fără 15% din salariu. În schimb, rămâne la catedră, cu chiu cu vai

sâmbătă, 18 ianuarie 2014, 10:46
2 MIN
 Profesorul „tolomacilor”,  fără 15% din salariu. În schimb, rămâne la catedră, cu chiu cu vai

Ancheta finala in cazul profesorul pascanean de sport Petrica Anghelus. Membrii Consiliului de Administratie a scolii intrunit ieri, au votat ca acesta sa fie sanctiont cu 15 % din salariu, pe urmatoarele 6 luni. Directorul institutiei de invatamant, prof Carmen Dimitriu a propus desfacerea contractului de munca, insa din cei 13 membrii ai CA-ului, doar 7 au votat “pentru”, 5 “impotriva”, iar unul a lipsit din motive personale. Ca propunerea sa fie valida, trebuiau 9 voturi “pentru”. Votul a fost secret, potrivit newspascani.ro.

 

Ieri a avut loc sedinta a CA-ului Colegiului “Sadoveanu”. Comisia de Disciplina intrunita a dat citire unui raport in care erau aduse doua capete de acuzate. Primul face referire la limbajul si comportamentul profesoului Anghelus fata de elevii sai, unde a si fost gasit vinovat, iar cel de-al doilea capat de acuzare face referire la gestionarea gresita a banilor primiti de la elevi pentru diverite investitii sau activitati. Aici a fost gasit vinovat pe jumatate, pe motiv ca declaratiile unor parinti au fost ambigue, adica acestia au declarat ca banii sunt la ei si nu la profesor.

Citeste si:

Urlete, bani şi acuzaţii şi la Colegiul Sadoveanu. Profesor de sport în centrul scandalului

Membrii CA-ului scolii nu au vrut sa comenteze rezultatul Comisiei de Disciplina.

Profesorul Anghelus a precizat ca va cauta o cale de atac pentru sanctiunea primita. El regreta ca a vorbit urat cu elevii sai.Mentionam ca profesorul Petrica Anghelus este cercetat penal de procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Iasi, pentru fapte de coruptie. El este acuzat ca a cerut bani de la elevi, pentru a le motiva absente si pentru a cumpara mobilier.

 

newspascani.ro.

Comentarii