Programul Sărbătorilor din ultimele 3 zile

vineri, 14 octombrie 2016, 01:50
2 MIN
 Programul Sărbătorilor din ultimele 3 zile

 Ultimele manifestări dedicate Sărbătorilor Iaşului vor avea loc în acest sfârşit de săptămână. Unul dintre cele mai importante evenimente se va desfăşura, în această seară, la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“. În cadrul manifestării, intitulată „Seara Valorilor“, Primăria va acorda mai multe premii de excelenţă în diverse domenii de activitate.

 „Vor fi premiaţi cei mai merituoşi ieşeni care, prin excelenţa activităţii lor, au influenţat, şi continuă să o facă, viaţa socială, culturală, artistică şi sportivă a cetăţii“, se arată în programul Sărbătorilor Iaşului.

Un alt eveniment este „Masa Pelerinilor“ care se va desfăşura la Cantina de ajutor social şi este organizat de către Direcţia de Asistenţă Comunitară. Tot astăzi, la Teatrul „Luceafărul“ va avea loc un concert simfonic, iar în parcul Teatrul Naţional se va desfăşura o activitate de voluntariat, organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean, prin care elevi vor distribui pliante pelerinilor, vor face sondaje de opinie şi vor organiza o expoziţie de artă fotografică („Cunoaşte Iaşul“). În schimb, la Palatul Copiilor, va fi un spectacol artistic dedicat zilelor oraşului („Zilele Iaşului la Palat“). 

În cartiere, sunt programate două concerte care, iniţial, trebuiau să aibă loc zilele trecute dar au fost amânate în contextul condiţiilor meteorologice. Astfel, la ora 16.00, în zona Mimoza – Păcurari se va desfăşura un spectacol de muzică militară cu Ansamblul Coral „Floralia“, Veronica Dumnean şi Daniel Cudalb, precum şi Ansamblul „Doina Iaşului“.

Un alt moment artistic va avea loc în Tătăraşi (esplanada Oancea), începând cu ora 17.00, concertele fiind susţinute de Fanfara 10 Prăjini, Aurel Niamţu şi Ansamblul „Doina Iaşului“. Un concert de muzică militară va avea loc şi pe esplanada Nicolina, dar în ziua de sâmbătă, de la ora 15.00. Manifestările dedicate Sărbătorilor Iaşului se vor încheia sâmbătă şi duminică cu un concert în faţa Palatului Culturii (sâmbătă, ora 19.00, cu artiştii Roşu şi Negru, Direcţia 5, Nicoleta Nucă, Carla’s Dreams şi Inna) şi unul pe Splai Bahlui, unde va avea loc şi focul de artificii (duminică, ora 21.00, Holograf). 

Comentarii