Proteste la CSM Politehnica Iasi

vineri, 02 decembrie 2016, 02:43
3 MIN
 Proteste la CSM Politehnica Iasi

Exasperaţi de faptul că promisiunile primarului Mihai Chirica nu sunt puse în practică, fotbaliştii ieşeni au refuzat să intre în cantonament miercuri. Jucătorii studiau posibilitatea întârzierii startului partidei de astăzi, contra Concordiei Chiajna, care trebuie să înceapă la ora 20:30

Fotbaliştii de la CSM Politehnica Iaşi au ajuns la limita răbdării. Păţania de luni, de la Constanţa, când au trebuit să aştepte circa o oră în holul unui hotel până a urca în camere, a umplut paharul nemulţumirilor. La revenirea acasă, miercuri, jucătorii au refuzat să mai intre în cantonament, conform programului de pregătire al partidei de astăzi, contra Concordiei Chiajna. Mai mult, fotbaliştii studiau posibilitatea să continue protestul şi astăzi, prin amânarea startului disputei cu echipa ilfoveană.
“Jucătorii s-au adunat şi mi-au comunicat că nu vor să intre în cantonament miercuri. Ţinând cont de starea de tensiune şi de nemulţumirile mari existente, nu am vrut să complic lucrurile şi i-am lăsat acasă, intrarea în cantonament amânăndu-se cu o zi . Mi-au spus că vor să continue să tragă semnale de alarmă şi vineri, intenţionând să amâne startul partidei cu zece minute. Eu îmi doresc să începem la 20:30, chiar dacă le înţeleg frustrările. Au familii, au probleme şi nu s-a mişcat nimic după discuţiile avute în urmă cu două săptămâni la Primărie, discuţii la care am participat eu şi doi jucători. Asta deşi atunci am înţeles că problemele financiare se vor rezolva şi că intrăm pe drumul cel bun”, a declarat antrenorul Eugen Neagoe ieri, într-o conferinţă de presă.
Prezenţi alături de antrenor la conferinţă, Alexandru Creţu şi Gabriel Bosoi au subliniat gravitatea situaţiei în care s-a ajuns. “Toată vara ni s-a promis că va fi bine la echipă. În urmă cu două săptămâni ni s-a promis iarăşi că problemele se vor rezolva. Am primit doar vorbe! Pe 15 decembrie se fac trei luni de când nu ne-am luat salariile, vor urma memorii. Nu înţeleg de ce nu s-au onorat promisiunile şi s-a sistat finanţarea pe parcursul turului. Noi nu vrem să dăm în domnul primar, ci să tragem semnale de alarmă, să-şi ţină promisiunile” a spus Creţu, care a fost completat de coechipierul său: “Domnul primar ar trebui să ţină cont că şi noi suntem oameni. Avem familii, vin sărbătorile… Ni s-a promis sprijin, aşteptăm să se ţină de cuvânt”.
În ciuda problemelor grave existente la club, CSM a anunţat că se va mobiliza la maximum pentru a se impune astăzi. “Nu suntem într-o situaţie comodă, însă ne dorim mult să câştigăm. În ciuda modificărilor de program, jucătorii au lucrat foarte bine. Ştim că şi Concordia vrea să câştige, însă sper să avem spirit de sacrificiu, să trecem peste probleme şi să câştigăm” a spus Neagoe, care nu se va putea baza pe Caparco, Mitic, Ştefănescu, Chelaru şi Târşa, niciunul nerevenindu-şi după accidentările suferite.
Şi fotbaliştii au promis că nemulţumirile mari pe care le au nu se vor vedea în joc. “Întâlnim o echipă care a pierdut ultimele două meciuri, iar în ultimele 7-8 partide au avut o singură victorie, cu Steaua. Suntem conştienţi de importanţa jocului, vrem să uităm pe teren de probleme, să dăm totul, să ne autodepăşim şi să luăm trei puncte” a precizat Bosoi, în timp ce Creţu a spus: “E un meci foarte important, contra unei echipe care are acelaşi număr de puncte ca noi. Vrem să-i depăşim cu trei puncte!”.
Preţul unui bilet de intrare la întâlnirea de astăzi costă 5 lei la peluze şi 10 lei la tribune
 
 
Formaţiile probabile
CSM: Grahovac – Bosoi, Mihalache, Frăsinescu, Sato – Ciucur, Creţu, V. Gheorghe, Böle – Cristea, Boiciuc.
Concordia: Bălgrădean – Feussi, Albu, Tincu, Bucurică – R. Costin, N. Roşu – Grădinaru, Cristescu, Ciobanu – Răducanu.
Arbitri: Istvan Kovacs – Alexandru Cerei, Micloş Nagy.
 
 
 
 

Comentarii