RATARE Balonul lansat în stratosferă, trântit de vreme la pământ

vineri, 27 mai 2016, 14:14
2 MIN
 RATARE Balonul lansat în stratosferă, trântit de vreme la pământ

Vremea nu a ținut cu tinerii care au lansat în premieră de la Iași balonul cu heliu, cu destinația stratosfera.

”Balonul nostru nu a vrut să ajungă astăzi în stratosferă iar din această experiență am învățat că vremea trebuie să fie perfectă pentru ca zborul să fie lin.

Partea bună este că l-am recuperat și că îl mai putem umple o dată cu heliu, atunci când soarele o să strălucească frumos pe cer iar presiunea atmosferică va fi numai bună pentru el.

Probabil asta înseamnă să faci ceva pentru prima oară în Iași. Căci, oricât de multe clipuri am urmărit și oricât de multe articole am citit despre experiența oamenilor din SUA sau din alte țări, situația se schimbă de la o țară la alta.

În momentul în care el chiar va ajunge în stratosferă, vom documenta toată această experiență pentru ca oamenii ce o vor repeta să aibă măcar un punct de pornire.

Vă mulțumim tuturor pentru că ați fost la aeroport, pentru că ne-ați încurajat și ați aplaudat lansarea, chiar dacă nu a fost chiar ceea ce ne-am dorit.

Acestea fiind spuse, vă ținem la curent în legătura cu data următoarei încercări. Până la urmă, tot vom ajunge la peste 30 de kilometri”, au anunțat organizatorii pe pagina de FB IasinSpace

Ideea inedită îi aparține lui Gabi Dumitriu, un tânăr ieșean pasionat de misterele spațiului cosmic.

Balonul cu heliu a fost ridicat de pe vechea pista a aeroportului. astăzi, 27 mai, de pe pista Aeroportului.

Ar fi trebuit să ajungă la o înălțime de 30 de kilometri și să măsoare temperatura, umiditatea și magnetismul. În plus, ar fi realizat fotografii spectaculoase ale curburii Pământului.

Dar, călătoria balonului a fost scurtă, experimentul urmând a fi reluat.

Comentarii