Razie făcută de 200 de poliţişti. S-au dat sute de amenzi într-o singură zi

luni, 15 februarie 2016, 02:57
2 MIN
 Razie făcută de 200 de poliţişti. S-au dat sute de amenzi într-o singură zi

O razie de amploare a poliţiştilor făcută în judeţul Iaşi sâmbătă s-a lăsat cu sute de amenzi în valoare totală de 95.000 lei. Peste 200 de poliţişti au realizat 78 de acţiuni şi controale, apoi au legitimat 741 de persoane dintre care au depistat două persoane urmărite. Poliţiştii au constatat 14 infracţiuni în flagrant, dar cele mai multe amenzi, 217, au fost rutiere. În acest sens, poliţiştii au luat 20 de permise de conducere şi au ridicat 13 certificate de înmatri­culare.

„Alina D., de 34 de ani, din comuna Aroneanu a fost depistată în municipiul Iaşi conducând un autoturism pe strada G. Muzicescu deşi avea suspendat permisul de conducere suspendat. În acest caz a fost deschis un dosar penal. Poliţiştii l-au depistat şi pe Cătălin M., de 45 de ani, din municipiul Iaşi conducând un autoturism pe DJ 249 A, pe raza localităţii Dancu, comuna Holboca, cu o alcoolemie de 0,45 mg/l alcool în aerul expirat“, a precizat Mădălin Ţăranu, comisar-şef în cadrul Poliţiei.

În timpul acţiunii, poliţiştii de la Leţcani au făcut o percheziţie la un localnic, Ilie F., în vârstă de 63 de ani, de unde au confiscat 107 pachete cu ţigări de contrabandă de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru contrabandă.

„A fost identificat Adrian I/. de 20 de ani, din comuna Movileni, ca fiind prezumtivul autor a două infracţiuni de furt calificat comise în perioada 2015 – 2016, când a sustras mai multe cantităţi de furaje de la o societate de pe raza localităţii“, a adăugat reprezentantul poliţiei.

Poliţiştii din Târgu Frumos au identificat pe raza localităţii şi doi minori de 17 ani care erau daţi în urmărire naţională întrucât au fugit din unitatea de ocrotire. De asemenea, Liviu V., de 32 de ani, din comuna Grajduri a fost sancţionat contravenţional cu suma de 2.000 lei întrucât a fost depistat între localităţile Bordea şi Grajduri cu o cantitate de 1,4 metri cubi de material lemnos fără să deţină documente.

Comentarii