Rectorul Vîntu de la USAMV are, teoretic, noul mandat în buzunar

vineri, 19 februarie 2016, 02:56
2 MIN
 Rectorul Vîntu de la USAMV are, teoretic, noul mandat în buzunar

„Mai rămâne acum lupta cu tine însuţi, nu?“, spune rectorul USAMV.

Prof.dr. Vasile Vîntu va fi viitorul rector al Universităţii de Ştiinţe Agri­cole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ pentru al doilea mandat consecutiv. Ieri, 18 februarie, a fost ultima zi în care candidaţii interesaţi să îşi depună mandatul pentru funcţia de rector al universităţii au putut să facă acest pas, şi singurul rămas înscris a fost prof.dr. Vasile Vîntu.

„Nu s-a mai înregistrat nicio altă candidatură în afară de cea a profesorului Vîntu. La vot va fi nevoie să fie o prezenţă de 50+1 din numărul total de alegători pentru a se întruni cvorumul şi câştigătorul va trebuie să adune jumătate plus unul din voturile valabil exprimate“, a declarat prof.dr. Ioan Ţenu, prorector responsabil cu activitatea didactică la USAMV şi preşedintele Biroului Electoral.

Actua­lul rector promite că în mandatul viitor va veni cu o echipă nouă de prorectori, dat fiind şi faptul că, dintre actualii, o parte vor ieşi la pensie în următorii patru ani.

„Mai rămâne acum lupta cu tine însuţi, nu? Atunci când mi-am depus candidatura, m-am gândit ce echipă voi avea în cazul în care voi câştiga un nou mandat, echipa cu care să îmi duc la îndeplinire obiectivele. În mod cert nu vor mai fi toţi aceeaşi, pentru că o parte dintre ei nu îndeplinesc condiţiile, aşa că voi avea o echipă nouă în mare parte, cu portofolii şi atribuţii noi. Trebuie să încercăm să dinamizăm activitatea, astfel încât universitatea să performeze în continuare“, a declarat prof.dr. Vasile Vîntu, rectorul USAMV.

Votul va avea loc pe 26 februarie.

Comentarii