Reţetă de înşelat oamenii cu benzină ieftină şi canistre noi. Printre naivi, un angajat de la Protecţia Copilului

joi, 19 iunie 2014, 02:01
2 MIN
 Reţetă de înşelat oamenii cu benzină ieftină şi canistre noi. Printre naivi, un angajat de la Protecţia Copilului

Un bărbat de 42 de ani a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi după ce a înşelat trei persoane sub pretextul că le poate vinde combustibil ieftin. Una dintre victimele lui Petru Munteanu este şi un şofer de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi.

Potrivit rechizitoriului, faptele comise de Munteanu s-au petrecut în perioada 2012-2013. Procurorii notează că prima victimă a fost şoferul angajat la DGASPC. Astfel, spun anchetatorii, pe 14 iunie 2012, Munteanu a mers la sediul instituţiei publice şi a spus unui angajat de acolo că are posibilitatea de a vinde motorină şi benzină cu 4 lei pe litru. Escrocul a motivat că ar avea în acest sens o rudă care lucrează la Peco Păcurari şi a lăsat un număr de telefon pentru a putea fi contactat.

Ulterior, şoferul a aflat despre “oferta” lui Munteanu şi l-a contactat pe acesta. Cei doi s-au întâlnit la DGASPC şi au mers mai apoi, cu maşina victimei, spre staţia de alimentare unde ar fi lucrat ruda escrocului.

Pe drum, Munteanu i-a cerut şoferului să oprească la un magazin pentru a cumpăra canistre, cerând în schimb contravalorea combustibilului pe care se angajase să îl vândă. Şoferul DGASPC i-a dat 1.080 de lei, însă după ce escrocul a intrat în magazin nu a mai ieşit.

Procurorii notează că alte două persoane au păţit la fel, rămânând fără 400, respectiv 12.000 de lei. Cu una dintre victime s-a împăcat în timpul anchetei, fiind trimis în judecată pentru două fapte materiale. “Inculpatul a recunoscut comiterea faptelor în timpul audierilor”, a declarat procurorul Iulian Iftodi, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
 

Comentarii