Revoltă în orăşelul Ardud din Satu Mare. Oamenii nu vor să primească imigranţi

miercuri, 03 februarie 2016, 22:40
1 MIN
 Revoltă în orăşelul Ardud din Satu Mare. Oamenii nu vor să primească imigranţi

Nu e nici Germania, nici pe ruta imigranţilor. Ardud e un orăşel din Satu Mare, cam cât o comună mai mare, în care în ultimele săptămâni refugiaţii i-au pus pe jar pe toţi locuitorii. 

Niciunul n-a ajuns acolo, însă când au aflat că în cartierul Mădăraş răsare un centru pentru imigranţi a pornit revolta. S-au strâns la Căminul Cultural, au chemat primarul, toată funcţionărimea, au strâns semnături şi au ameninţat că, dacă e nevoie, vor folosi şi forţa ca în clădirile unei asociaţii să nu fie găzduiţi aproape 100 de refugiaţi. Zece dintre ei ar fi trebuit deja să ajungă, însă până la urmă proiectul derulat cu Ministerul de Interne a fost relocat.

„La fel cum spuneau şi cetăţenii, noi avem încă, din păcate, bătrânii noştri, copiii noştri orfani, oamenii noştri săraci pe care nu-i putem ajuta aşa cum trebuie şi nu avem capacitatea la momentul de faţă să-i mai ajutăm şi pe alţii. Tot oameni sunt şi ei, dar cum să-l laşi pe aproapele tău şi să-ţi îndrepţi atenţia asupra unui străin care-i şi de altă cultură, de altă tradiţie, de altă religie decât tine?”, explică acum primarul, Ovidiu Duma, pe care „criza refugiaţilor” l-a luat prin surprindere.

A aflat de la oamenii care au mers să se angajeze la pază la Asociaţie şi aşa a început totul.

gandul.info

Comentarii