România, în grupă cu Rusia, Austria şi Portugalia în preliminariile CE de handbal feminin

vineri, 21 aprilie 2017, 13:36
1 MIN
 România, în grupă cu Rusia, Austria şi Portugalia în preliminariile CE de handbal feminin

Naţionala de handbal feminin a României va evolua în grupa a 4-a din turul II preliminar al Campionatului European din 2018, cu echipele Rusiei, Austriei şi Portugaliei, potrivit tragerii la sorţi de vineri, de la Paris.

România a făcut parte din prima urnă valorică la tragerea la sorţi de la Paris, unde au fost decise cele şapte grupe preliminare, cu un total de 28 de echipe participante, din care două vor proveni din turul I.

Meciurile din turul I al preliminariilor se vor juca între 9-11 iunie, opt echipe cu coeficient mai slab fiind împărţite în două grupe, iar câştigătoarele acestora se vor alătura formaţiilor din turul II. În această fază, meciurile se vor juca între 27 septembrie – 1 octombrie, 21 – 25 martie 2018 şi 30 mai – 3 iunie 2018.
 
Primele două clasate din fiecare din cele şapte grupe preliminare, plus o echipă de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament se vor califica la turneul final al Campionatului European din decembrie 2018, găzduit de Franţa, care este calificată direct în calitate de naţiune organizatoare Turneul final al CE de anul viitor va avea loc în Franţa, între 30 noiembrie şi 16 decembrie, oraşele gazdă fiind Nancy, Nantes, Montbeliard, Brest şi Paris. La ediţia din 2016, România s-a clasat pe locul 5.

    

 

Comentarii