Şapte ani de puşcărie pentru crimă din gelozie între doi pensionari

vineri, 28 noiembrie 2014, 02:56
1 MIN
 Şapte ani de puşcărie pentru crimă din gelozie între doi pensionari

O remarcă ironică a victimei referitoare la „grija“ faţă de nevastă a fost cea care l-a scos din pepeni pe agresor.

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au decis ieri să condamne la şapte ani şi jumătate de închisoare cu executare un bărbat de 68 de ani acuzat de omor. Anchetatorii au menţionat că Mihai Matei era gelos pe victimă, octogenarul Gheorghe Marinei, întrucât a găzduit-o de mai multe ori pe soţia sa.

Totul s-a petrecut pe 16 septembrie 2012, atunci când cei doi pensionari se aflau la un bar şi beau la mese diferite. În drumul spre casă, Matei i-a cerut con­săteanului său să îi trimită înapoi nevasta plecată de acasă de trei zile. La rândul său, victima a răbufnit şi i-a reproşat lui Mihai Matei că îi pleacă soţia prin vecini întrucât nu are grijă de ea. Iritat de remarca octogenarului, Matei l-a trântit pe acesta la pământ, după care l-a lovit de mai multe ori cu picioarele şi pumnii. Ulterior, a lăsat victima să zacă în drum şi a plecat liniştit înspre bar.

Marinei a fost ridicat de săteni şi dus acasă, de unde rudele sale au chemat Poliţia abia a doua zi. La două zile de la agresiune, bătrânul a murit însă pe un pat de spital. Sentinţa este definitivă.
 

Comentarii