Sărbătorile religioase ce sunt prăznuite astăzi

vineri, 07 iulie 2017, 07:31
1 MIN
 Sărbătorile religioase ce sunt prăznuite astăzi

Ortodoxe : Sf. Mare Mc. Chiriachi; Sf. Cuv. Toma din Maleon şi Acachie; Sf. Mc. Evanghel; Greco-catolice : Sf. cuv. Toma; Sf. cuv. Acachie; Sf. m. Chiriachi; Romano-catolice : Fer. Benedict al XI-lea, scrie Agerpres.

Sfânta Mare Muceniţă Chiriachi, pomenită în calendarul creştin ortodox la 6 iulie, s-a născut în urma rugăciunilor fierbinţi către Dumnezeu ale părinţilor ei, Dorotei şi Evsevia. Pentru faptul că s-a născut într-o zi de duminică părinţii i-au dăruit numele de Chiriachi, duminică în limba greacă, conform Agerpres.

În timpul împăratului Diocleţian (284-305), părinţii săi au fost duşi în părţile Meletiei (Armenia Mică), pentru a fi judecaţi pentru credinţa în Hristos. Chiriachi a fost adusă în Nicomidia spre a fi cercetată de Maximian. Acolo tânăra a răbdat toate chinurile, mărturisindu-L pe Mântuitorul Iisus Hristos. A fost trimisă atunci în Bitinia tot spre a fi judecată, acolo a îndurat multe alte suferinţe. Fiind condamnată la moarte prin tăierea capului, a trecut la Domnul pe care L-a iubit atât de mult, pe când cei care se pregăteau s-o ucidă veniseră asupra ei. (sursă: vol. "Vieţile Sfinţilor")

SURSA: Agerpres 

Comentarii