Se cere insolvenţa stadionului Cluj Arena

joi, 01 octombrie 2015, 01:49
2 MIN
 Se cere insolvenţa stadionului Cluj Arena

Consiliul Judeţean Cluj cere insolvenţa Cluj Arena pentru datorii de peste 12 milioane lei, provenite din neplata unor impozite către Primărie.

Directorul societăţii care administrează stadionul, SC Cluj Arena SA, Radu Raţiu, a declarat, ieri, că insolvenţa este cerută de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj, în urma unui raport al Curţii de Conturi, care a relevat că societatea are datorii de peste opt milioane de lei rezultate din neplata unor impozite către Primăria Cluj-Napoca, la care se adaugă patru milioane lei penalităţi.

Raţiu spune că, în cazul în care se va declara insolvenţa, Consiliul Judeţean Cluj va pierde orice drept de control asupra stadionului.
"Noi credem că insolvenţa este cea mai proastă soluţie, pentru că, dacă se decide aşa ceva, stadionul va fi condus de un administrator special, iar CJ va pierde orice drept de control asupra Cluj Arena. În opinia noastră, CJ Cluj ar trebui să achite acea datorie sau să ne returneze sumele din TVA încasate în urma construirii arenei, care se ridică la 9 milioane de lei, iar cu aceşti bani am plăti datoria principală. O altă variantă ar fi majorarea de capital a societăţii”, a spus Raţiu. Acesta a subliniat că societatea pe care o conduce, ale cărei acţiuni sunt deţinute în proporţie de 90 % de CJ Cluj, nu a achitat impozitul pe clădiri la Primăria Cluj-Napoca de la înfiinţarea stadionului Cluj Arena, din anul 2011, deoarece ”nu s-a considerat firesc să se facă acest lucru”.

La rândul său, preşedintele CJ Cluj, Mihai Seplecan, a declarat că cea mai bună soluţie în cazul Cluj Arena este insolvenţa. "Pentru că dacă se intră în faliment, se şterge datoria. Luăm stadionul şi îl trecem în domeniul public, nu se mai plătesc impozite la Primărie şi vom crea o direcţie în cadrul CJ pentru administrarea stadionului”, a spus Seplecan.
Cluj Arena, care are o capacitate de peste 30.000 de locuri, a fost inaugurat în octombrie 2011, în prezenţa fostului premier Emil Boc şi a fostului ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, investiţia, suportată din fonduri judeţene şi guvernamentale, ridicându-se la peste 35 de de milioane de euro.

 

Comentarii