Şefii judeţului mai vor un pod rutier peste Prut

marți, 18 iunie 2013, 01:50
2 MIN
 Şefii judeţului mai vor un pod rutier peste Prut

„În perioada interbelică, numărul podurilor peste Prut era dublu faţă de situaţia actuală“, a declarat Cristian Adomniţei. La Iaşi are loc seminarul comisiei CIVEX din cadrul Comitetului Regiunilor europene.

Conducerea Consiliului Judeţean a scos de la naftalină proiectul podului rutier de la Ungheni. Subiectul a fost abordat azi, în deschiderea seminarului comisiei CIVEX din cadrul Comitetului Regiunilor europene, organizat la Iaşi. „Ne dorim foarte mult ca pe fonduri de cooperare transfrontalieră să dezvoltăm proiectul unui nou pod spre Republica Moldova, cel mai probabil la Ungheni. Acesta l-ar putea dubla pe cel feroviar şi ar da o valoare suplimentară proiectului centrului intermodal de la Holboca. În perioada interbelică, numărul podurilor peste Prut era dublu faţă de situaţia actuală“, a declarat preşedintele CJ, Cristian Adomniţei.

Proiectul podului de la Ungheni a făcut parte din preocupările conducerii CJ încă de acum 10 ani, pe când preşedinte al instituţiei era Lucian Flaişer. În 2006, a fost realizat un studiu de fezabilitate pentru legătura rutieră cu Republica Moldova, proiectul urmând să fie finanţat prin programul Phare-CBC al Uniunii Europene. Singura etapă a proiectului care s-a concretizat a fost modernizarea DJ 249A Dancu-Cristeşti-Bosia.

Astăzi urmează să înceapă şi lucrările primului forum economic transfrontalier, la Centrul Expoziţional Moldova. Forumul reuneşte 130 de oameni de afaceri din Ucraina, România şi Republica Moldova, ca şi oficiali din administraţia publică centrală, ambasadori şi consuli, preşedinţii celor 23 de raioane basarabene membre ale Euroregiunii, guvernatori şi preşedinţi de consiliii regionale, primari şi preşedinţi de consilii raionale din regiunile ucrainene Vinniţia, Cernivţi, Odessa, Nikolaev şi Ivano-Frankivsk.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii