Şeful CJ merge la Guvern pentru salvarea echipajului de prim ajutor de la Podu Iloaiei

joi, 01 iunie 2017, 13:45
1 MIN
 Şeful CJ merge la Guvern pentru salvarea echipajului de prim ajutor de la Podu Iloaiei

Soarta echipajului de prim ajutor de la Podu Iloaiei ajunge la Guvern. O delegaţie de la Iaşi va prezenta situaţia echipajului de prim ajutor la Ministerul Sănătăţii şi la Ministerul Afacerilor Interne. Preşedintele Consiliului Judeţean, Maricel Popa, primarul oraşului Podu Iloaiei, Gabriel Istrate, şi primarii din alte comune deservite de echipaj vor „pleda“ pentru preluarea echipei de către ISU, printr-o hotărâre de urgenţă, după cum se arată într-un comunicat al CJ.

„Preşedintele Consiliului Judeţean va merge la Guvern pentru soluţionarea problemei cu care se confruntă EPA Podu Iloaiei. Primăria din această localitate nu mai are fondurile necesare susţinerii salariilor celor 12 angajaţi şi nici pentru plata reparaţiei ambulanţei, motiv pentru care serviciul medical de urgenţă riscă să se desfiinţeze. Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 372 din 28 aprilie 2006, la art 96, nu permite preluarea acestui tip de serviciu de urgenţă de către CJ“, se arată în comunicatul menţionat.

Ieri, la CJ, a avut loc o întâlnire a consilierilor locali din Podu Iloaiei, cu primarii din localităţile care beneficiază de serviciile EPA şi cu Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. „Participanţii la discuţii au luat decizia întocmirii unei note de fundamentare de către CL al orasului Podu Iloaiei în vederea promovării de către CJ a unei hotărâri de guvern prin care serviciul medical de urgenţă de la Podu Iloaiei să fie transferat către ISU“, se mai arată în documentul menţionat. Echipajul de prim ajutor de la Podu Iloaiei nu mai funcţionează de la începutul lunii mai, atunci când paramedicii au fost trimişi în concediu.  

 

 

Comentarii