Semafor, trecere de pietoni şi trotuar în apropiere de Popas Păcurari

miercuri, 26 februarie 2014, 02:50
2 MIN
 Semafor, trecere de pietoni şi trotuar în apropiere de Popas Păcurari

Investiţia va costa 148.000 de lei.

Primăria ar putea înfiinţa în perioada următoare un nou semafor în zona Popas Păcurari. Echipamentele vor fi instalate la intersecţia drumului european cu strada Profesor Ioan Petru Culianu, cea de lângă Popas Păcurari. Deşi intenţia Primăriei datează încă de acum patru ani, proiectul va fi aprobat abia vineri, în cadrul şedinţei ordinare de Consiliu Local.

Aleşii vor vota indicatorii tehnico-economici ai investiţiei care a fost estimată la suma 148.055 de lei, cu tot cu TVA. Primăria va înfiinţa o trecere de pietoni semaforizată şi va amenaja 130 de metri de trotuar.

După votul consilierilor de vineri, proiectul va fi scos la licitaţie, urmând să fie implementat până la sfârşitul anului. Durata efectivă a lucrărilor este de două luni. „Este o trecere cu refugiu şi semaforizată.

Ea poate fi uşor asimilată cu o intersecţie urbană, acolo suntem încă pe raza administrativ-teritorială a municipiului Iaşi, dar trecerea este peste un drum european şi presupune o abordarea mai specială, inclusiv avizul de la Compania Naţională de Drumuri“, a precizat viceprimarul Mihai Chirica.

Consilierii locali vor aproba în şedinţa de vineri şi indicatorii proiectului de moder­nizare a aleilor pietonale din mai multe cartiere. Proiectul a fost scos deja la licitaţie şi atribuit firmei Symmetrica.

Conform Primă­riei, toate cartierele din oraş vor avea trotuare şi alei modernizate printre blocuri. Astfel de lucrări vor avea loc în cartierul Alexandru cel Bun sau în Tătăraşi, în primă fază. Investiţia se ridică la suma de 3,2 milioane de lei, cu tot cu TVA, şi presupune schimbarea a 25.000 de mp de pavele, precum şi 25.000 de metri de borduri de dimensiuni diferite şi lucrări pentru ridicarea la cota a capacelor de canale, în cazul a 500 de bucăţi. Lucrările ar trebui să dureze 12 luni.

Comentarii