Senatul de la Cuza a aprobat raportul rectorului

A fost stabilit şi contractul de management, care stabileşte sancţiuni atât pentru rectorul instituţiei cât şi pentru membrii Senatului universităţii.

vineri, 28 iunie 2013, 01:50
2 MIN
 Senatul de la Cuza a aprobat raportul rectorului

După luni întregi de analiză şi negocieri, Senatul universitar de la „Cuza” a aprobat atât raportul rectorului privind situaţia instituţiei în anul 2012, cât şi forma contractului de management. Cu toate acestea, informaţiile din cele două documente vor fi făcute publice abia săptămâna viitoare, prin publicarea lor pe site-ul universităţii.

 

Contractul de management, semnat cu întârziere, stabileşte raporturile dintre rector şi Senat, criteriile de performanţă managerială, drepturile şi obligaţiile părţilor, cât şi răspunderile colective. „Întârzierea a ţinut de organizarea Senatului, de schimbările permanente. Este un contract corect pentru ambele părţi, avem inclusiv chestiuni care ţin de sancţiuni, care ajung până la demisia rectorului sau dizolvarea Senatului”, a declarat Constantin Rusu, preşedintele Senatului.  Noi tensiuni au fost iscate, însă, pornind de la un punct aparent banal de pe ordinea de zi. Profesorul Valeriu Ciucă, de la Facultatea de Drept, a fost nemulţumit de modul în care s-a votat noua structură a anului universitar, menţionând faptul că are în vedere posibilitatea demisiei din for. Structura viitorului an a rămas la fel ca cea anterioară, deşi au existat propuneri de modificare a datei la care încep cursurile, de prelungire a perioadei de evaluare şi de modificare a programării săptămânii de restanţe. „Am fost acuzat că nu supun atenţiei amendamentele. Normal, o primă variantă a fost aceea din partea Consiliului de Administraţie. La vot, această propunere a fost aprobată, iar celelalte propuneri şi amendamete nu – şi mai aveau obiectul. Dacă pica propunerea, treceam la următoarea”, a explicat profesorul Rusu. Tot în cadrul şedinţei de ieri a fost aprobat numărul de locuri la studiile de licenţă şi de master, identic cu cel de anul trecut şi a fost validat preşedintele comisiei pentru programe de cercetare ştiinţifică şi transfer de cunoştinţe, în persoana lectorului George Bondor (Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social – Politice), viitor conferenţiar. În ceea ce priveşte numirea lui Gheorghe Teodorescu la conducerea Bibliotecii Centrale Universitare, preşedintele Senatului de la „Cuza” a încercat să fie reţinut. „Mi s-a spus că este o numite temporară, urmând ca pe parcurs să se organizeze concurs pentru ocuparea acestei funcţii. Noi am făcut o recomandare (n.r. Lucian Leuştean de la Facultatea de Istorie), care era motivată. În calitate de profesor al UAIC, nu mi se pare normal, atât timp cât nu sunt respectate o serie de criterii care ţin inclusiv de moralitate. Însă, nu eu judec ceea ce este drept, nu ştiu de ce este acuzată persoana în cauză (n.r. Teodorescu), aşa că nu pot face afirmaţii”, a menţionat Constantin Rusu.
 
 
 

 

 

Comentarii