Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Sfârşit de vacanţă, cu Chirica la vestiar

GALERIE
bucurie-iasi-dinamocretu-rezerva-csms-iasi-viitorul13
  • bucurie-iasi-dinamo
  • cretu-rezerva-csms-iasi-viitorul13
- +

 Echipa de fotbal CSM Politehnica Iaşi  a reluat ieri pregătirile, Singura noutate a fost Panţîru, de la Ştiinţa Miroslava.  Saric şi-a reziliat contractul. Primarul Iaşului, Mihai Chirica, i-a vizitat pe fotbalişti în vestiar

 
 
Vacanţa CSM Politehnica Iaşi a luat sfârşit ieri. În cursul după amiezii, fotbaliştii pregătiţi de Eugen Neagoe, Sebastian Moga, Adrian Kereszy, Benone Dohot şi Cezar Honceriu au efecutat primul antrenament al anului. La şedinţa de pregătire au participat Grecu, Axinte (junior); Bosoi, Voicu, Mihalache, Frăsinescu, Ciucă, Bădic, Panţîru (singura noutate, venit de la Ştiinţa Miroslava); Ciucur, V. Gheorghe, Chelaru, Böle, Ţigănaşu, Ştefănescu, Boiciuc, Cristea şi juniorii Dodan, Danale şi Moldovan. Au absentat motivat Caparco, Grahovac, Sato şi Mitic, care au fost învoiţi, Hotoboc, care este bolnav, Piccioni anunţând şi el că are probleme medicale. A fost prezent la stadionTârşa, aflat în recuperare după operaţia suferită anul trecut. Saric şi-a reziliat contractul cu Iaşul, astăzi urmând a fi intensificate negocierile de rupere a înţelegerilor cu Grecu, Piccioni şi Hotoboc. În zilele următoare se va stabili şi ce se va întâmpla cu Voicu, Bădic şi alţi jucători tineri din lot care nu au confirmat.
Preşedintele executiv al CSM, Florin Prunea, a explicat de ce nu a mutat deloc în această iarnă: “Ca peste tot, nu sunt noutăţi, pentru că toată lumea aşteaptă ca unii jucători să devină liberi. Asta deoarece, exceptând Steaua, nimeni nu are buget de transferuri. Negociem cu mai mulţi jucători, inclusiv din străinătate, însă ei trebuie să-şi rezolve situaţiile la echipele la care joacă”. Şeful executivului ieşean s-a arătat optimist după ce a discutat cu şefii oraşului şi judeţului. “Am avut o întrevedere în cursul dimineţii cu domnul primar Mihai Chirica şi cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, Maricel Popa. Suntem asiguraţi de sprijinul total al factorilor de decizie. Urmează să stabilim bugetul, am dat documentele Fundaţiei Sportului Ieşean, urmează discuţiile. Eu cred că dacă ne mişcăm repede şi aducem 3-4 jucător de calitate, avem şansa noastră la play-off” a declarat Prunea.
 
De altfel, Chirica a fost prezent la reunirea echipei, discutând în vestiar cu jucătorii. Primarul a dat asigurări că nu mai priveşte strâmb fotbalul: “Am depăşit momentele care ne-au tensionat la sfârşitul anului trecut. Interesul este să avem un club puternic, care să rămână în prima ligă, chiar şi mai mult decât atât. S-a văzut că se poate!” Chirica a mai spus că “sprijinul meu nu este necondiţionat. Depinde de performanţă, de un management şi un marketing mai bun, cum se face în fotbalul profesionist,  de a începe să creşti din propria pepinieră” şi a anunţat că bugetul alocat clubului va fi acelaşi ca în 2016, circa 5,5 milioane lei.
Participant la întrevederea cu şefii Iaşului, antrenorul Eugen Neagoe s-a arătat încrezător că seria bună din finalul anului 2016 ar putea fi continuată: “Avem nevoie de 4-5 jucători. Cred să se vor găsi soluţii să vină jucătorii pe care ni-i dorim. Vom fi mai puternici şi ne vom putea bate pentru un obiectiv îndrăzneţ”.
Veştile primite i-au făcut optimişti şi pe fotbalişti. “Lucrurile sunt pe un făgaş normal. Nu mai sunt datorii aşa mari, avem încredere în partea administrativă, conducerea ştie ce are de făcut. Noi trebuie să rezolvăm partea sportivă. Ţinând cont de finalul anului trecut, sunt foarte optimist, chiar dacă va fi un retur foarte disputat” a precizat Andrei Cristea.
CSM se va pregăti în Copou până pe 12 ianuarie, când va pleca într-un cantonament în Antalya, unde va susţine cinci jocuri de verificare. Pe lângă cele patru teste anunţate deja, cu Şahtior Karagandî (Kazahstan, locul IX) – pe 15, cu Jagiellonia Bialystok (Polonia, locul I) – pe 18, FC Tosno (Rusia, locul II, eşalonul secund) – pe 21 şi cu Dunav Ruse (Bulgaria, locul VI) – pe 25, Iaşul a stabilit şi ultimul adversar, Inter Baku (Azerbaijan, locul III), echipă care va fi întâlnită pe 23. 
 
Drum bun, Alex Creţu!
 
La reunirea de ieri a CSM Politehnica a fost prezent şi Alexandru Creţu. Vândut la Olimpia Ljubljana pentru 100 000 de euro, fotbalistul format la Iaşi a fost vizibil emoţionat la despărţire. “Un ochi râde, altul plânge. A fost un vis, să plec în afară direct. E un vis împlinit pentru mine, însă cu sufletul rămân aici. Le mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine. Mă bucur că clubul a luat nişte bănuţi pe mine, mai ales că eram în ultimele şase luni de contract, îmi doresc ca echipa să prindă play-off-ul” a spus Creţu, care e încrezător că se va impune la campioana Sloveniei: “Vreau să câştig campionatul acolo. Sunt pregătit să demonstrez că merit să joc, dornic de a progresa. Clubul are condiţii de nivel european, oraşul şi ţara sunt foarte frumoase. Şi partea financiară este foarte bună, voi câştiga de şase ori mai mult faţă de Iaşi (n.r. – la CSM, Creţu avea un salariu lunar de 2 500 de euro). Îmi doresc să fac meciuri bune şi să plec apoi într-un campionat şi mai puternic, în Italia sau Anglia”.
Antrenorul Eugen Neagoe a regretat plecarea lui Creţu - “E o pierdere pentru echipă” - în timp ce preşedintele Prunea s-a referit la viitorul jucătorului: “Orice jucător este de vânzare, dacă există un preţ corect. Noi am avut două oferte în iarnă: una pentru Creţu şi alta neserioasă, pentru Böle. Creţu a plecat la un club sănătos, care vinde jucători mai departe. Mă bucur pentru el, e bine că a plecat din România. Sunt convins că poate să facă pasul şi mai departe. De el depinde!”.
Andrei Cristea a îmbinat avantajele şi dezavantajele tranzacţiei: “Este o pierdere pentru noi, dar este şi o afacere pentru club, care a obţinut nişte bani pe un jucător care era în ultimele şase luni de contract”. Pe aceeaşi direcţie a fost şi Mihai Chirica, primarul explicând de ce s-a implicat în transfer, cerând ca tranzacţia să se perfecteze: “Discuţia cu Alex Creţu a fost foarte clară. Omul mi-a zis: «Vreau să plec. Gratis în vară sau pe bani, acum. Voi alegeţi». Mi s-a părut eficient să plece pe bani pentru club”. Creţu va pleca astăzi spre Slovenia. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri