De Business

Punem punctul pe știi

Societatea fostei directoare de la Terom a intrat direct în faliment

miercuri, 06 aprilie 2016, 01:50
2 MIN
 Societatea fostei directoare de la Terom a intrat direct în faliment

Firma Company LGV, aparţinând fostei directoare economice de la Terom Viorica Zlate (FOTO), a intrat direct în faliment cu datorii de 1,5 milioane lei, iar lichidatorul se plânge că nu primeşte documentele pentru a stabili vinovaţii. Potrivit raportului cauzelor ajungerii firmei în insolvenţă, publicat zilele trecute, Viorica Zlate nu a dorit să coopereze cu lichidatorul Eduard Pascal, care a solicitat în dese rânduri documentele necesare pentru a încheia procedura de faliment.

Având în vedere faptul ca până în acest moment debitorul nu a dat curs solicitărilor repetate ale lichidatorului judiciar privind structura creanţelor de recuperat, a măsurilor întreprinse pentru recuperarea acestora, a eventualelor erori de înregistrare în contabilitate, administratorul judiciar îşi rezervă dreptul de a aduce modificări prezentului raport în măsura în care intră în posesia de noi informaţii care să completeze sau să aducă modificări datelor prezentate, precum şi a menţiunilor referitoare la eventualele persoanele vinovate de insolvenţa debitorului COMPANY LGV”, potrivit concluziilor notate de lichidator în raport.

Pascal a menţionat că unul din principalele motive ce au dus la falimentul firmei ar fi pierderile realizate în urma unor investiţiile făcute în spaţiile închiriate destinate subînchirierii. „Putem concluziona că administrarea activităţii în contextul acumulării de datorii în timp coroborat cu decizia unor investiţii supradimensionate în raport cu beneficiul estimat, precum şi neînţelegerile apărute în relaţia cu colaboratorii (respectiv, firma de la care s-au închiriat spaţii şi în care s-au realizat investiţii) au determinat blocarea activităţii şi imposibilitatea de acoperire a datoriilor”, a mai notat Pascal. Potrivit tabelului preliminar de creanţe, Fiscul are de recuperat circa 470.000 lei de la Company LGV conform unuiproces verbal de sechestru ce datează încă din 2010, iar la această sumă ar putea să se adauge încă 300.000 lei ca urmare a unei inspectii fiscale din noiembrie 2015, însă situaţia este incertă. De asemenea, de la firma administrată din 2007 de Viorica Zlate mai au de recuperat bani E.ON (410.000 lei), Direcţia Economică de Finanţe Publice Locale (3.000 lei) şi Motor Active IFN (606.000 lei). În 2014, anul pentru care există informaţii privind activitatea economică, Company LGV a avut o cifră de afaceri de 40.000 lei şi pierderi de 30.000 lei, Viorica Zlate declarând un singur angajat.  

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii