Socoteala de acasă a ministrului Tudorel şi rezultatul din târg

miercuri, 06 septembrie 2017, 01:50
3 MIN
 Socoteala de acasă a ministrului Tudorel şi rezultatul din târg

Inflamarea presei şi a multor lideri de opinie importanţi din ţară după promovarea pachetului de legi ale Justiţiei cică i-ar cam fi stricat socotelile privind viitorul său politic ministrului ieşean al Justiţiei, universitarul Tudorel. 

Viitor care, după cum şuşoteau unii pe la colţuri, s-ar fi putut anunţa luminos şi ochios, iar unii chiar făceau pariuri dacă acesta va fi la Iaşi sau la Bucureşti. Acuma, stând strâmb dar gândind drept, vorba unui coleg de-al nostru expusă chiar în această pagină de gazetă: oare ce-am fi zis acuma noi toţi cei cărora nu ne convine ca preşedintrele să fie scos din jocul numirii şefilor de parchete, iar în loc să fie introdus partidul de guvernământ prin ministerul de resort, aşadar ce-am fi spun noi aceştia dacă, să zicem, preşedinte de ţară ar fi acuma Victor Ponta, iar şef de guvern ar fi fost Cioloş, variantă care, să recunoaştem, ne-a vâjâit pe la ureche?

Din această perspectivă, cică Tudorel ar fi calculat că acest compromis pe care îl face cu Dragnea este unul onorabil, câtă vreme, de-un par egzamplu, aşa e şi în Franţa.

Iote însă că opinia publică a crezut altceva de cuviinţă, şi a ales, întru cinstea ei, să protesteze. Aicea, deh, domn rector, ştiţi doară că nu e ca în instanţă, unde câştigă cel cu argumentele cele mai legale… Ba chiar ni se pare că e taman pe dos.

Înc’o soţie la Premărie!

Una scurtă dar vioaie şi despre ce se mai întâmplă pe la Premăria lui Mihăiţă în ultima vreme, în afară de lansarea unor idei privind mutările sediului. Cică personajul principal care se ocupă de imagi-nea primarelui încă din campanie, dar mai ales după, şi-ar fi adus recent şi nevasta în strunga de oi, ca să fie tot cu voi, pe un post de inspector. Ei, şi voi acuma: unde s-a dus mia, ducă-se şi suta! 

Mostre: manual de sport

Pe astăzi, ca să începeţi săptămâna oleacă mai voioşi, iată că avem un facsmil de fotografie după proiectul noului manual de sport care va ajunge pe băncile şcolarilor din această toamnă, după o strălucită idee a marelui cârmaci din fruntea educaţiunii naţionale, ministrul Liviu Pop.

Spuneţi aşadar şi voi, stimaţi telespectatori: este că era absolută nevoie de un asemenea manual la copiii noştri în ghiozdănel? Căci, altfel, de un’ să ştie ei ce-i aia picior şi braţ?

****** PONT ******

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare. Asta ca să nu ziceţi că nu v-am spus!

Comentarii