Şofer beat turtă, dat pe mâna Poliţiei de trecătorii revoltaţi

miercuri, 01 iulie 2015, 01:53
2 MIN
 Şofer beat turtă, dat pe mâna Poliţiei de trecătorii revoltaţi

Bărbatul de 54 de ani aflat la volan, cu o alcoolemie vecină cu coma, a lovit un alt autoturism la o intersecţie din Nicolina. Trecătorii, văzând că este turmentat bine, i-au blocat plecarea şi au chemat Poliţia

Un şofer beat criţă care a lovit un autoturism parcat pe o stradă cu sens unic din cartierul Nicolina a fost dat pe mâna poliţiştilor chiar de trecătorii revoltaţi, care i-au blocat plecarea de la faţa locului. Bărbatul, în vârstă de 54 de ani, se afla la volanul unui autoturism, iar, într-o intersecţie, acesta a intrat pe trotuar şi a lovit un autoturism parcat.

Trecătorii aflaţi prin zonă au observat că şoferul era beat, l-au scos din maşina din care nu voia să coboare, apoi au sunat la Poliţie. “La data de 29 iunie, la ora 19.35, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi despre faptul că, pe strada Sălciilor, un bărbat conduce sub influenţa alcoolului. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, iar în urma primelor verificări efectuate, a rezultat faptul că bărbatul în vârstă de 54 de ani conducea pe strada Sălciilor, iar la intersecţia cu strada Petre Ţuţea a efectuat virajul la stânga, intrând cu partea dreaptă a autoturismului pe trotuar. Şoferul a fost oprit la faţa locului de mai mulţi cetăţeni aflaţi în zonă.

În urma testării cu alcooltestul, s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei. O alcoolemie de 1,32 la mie în aerul expirat corespunde uneia aproximativ duble în sânge, deci peste 2,5 la mie, vecină cu coma alcoolică. Pe numele bărbatului, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru infracţiunea de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

 

Comentarii