Spărgători de maşini prinşi aproape de scara avionului spre Londra, la Aeroport

duminică, 18 decembrie 2016, 17:12
2 MIN
 Spărgători de maşini prinşi aproape de scara avionului spre Londra, la Aeroport

Cei doi, urmăriţi pentru o spargere, sunt bănuiţi că ar face parte dintr-o grupare responsabilă de multe maşini jefuite.

Doi spărgători de maşini, unul din municipiul Iaşi şi altul din Bălţaţi, au fost arestaţi pe aeroportul din Iaşi chiar când voiau să-şi ia tălpăşiţa spre Londra. Ei sunt bănuiţi că fac parte dintr-o grupare de spărgători care au distrus zeci de maşini din municipiul Iaşi. Cei doi spărgeau geamurile maşinilor cu ajutorul unor bujii auto. Poliţiştii îi filau pe cei doi de o perioadă mai mare de timp, şi au primit informaţia că intenţionează să fugă din ţară, aşa că poliţiştii i-au „ridicat“ chiar de pe aeroport.

„Poliţiştii Secţiei 5, cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni speciale din cadrul IGPR, au depistat pe Aeroportul Iaşi două persoane cercetate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat din autoturism. Cei doi, dintre care unul în vârstă de 22, iar celălalt de 27 de ani, sunt bănuiţi de comiterea unei infracţiuni de furt calificat din auto. Astfel, în noaptea de 24 spre 25 noiembrie, prin spargerea geamului unui autoturism parcat pe o stradă din Iaşi, ar fi pătruns în interior şi ar fi sustras obiecte electronice, respectiv două camere foto, patru obiective foto, patru carduri de memorie, un trepied foto şi un monitor, cauzând un prejudiciu în valoare de 25.000 lei. Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 50%“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi.

Cei doi tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar judecătorii vor decide dacă vor fi arestaţi pentru o perioadă mai lungă de timp.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii