Spaţii destinate activităţilor de cercetare, inaugurate astăzi în CUG (FOTO)

marți, 05 august 2014, 09:18
1 MIN

Un nou centru cu spaţii de închiriat pentru agenţii economici din judeţ a fost deschis astăzi.

Primăria a inaugurat Centrul Tehnologic Regional, care a fost construit cu bani europeni în CUG. Deşi este învecinat cu Centrul Expoziţional Moldova şi Parcul Tehnopolis, noul centru ar urma să desfăşoare activităţi complementare. Conform edililor din Primărie, noul centru se va adresa societăţilor specializate pe cercetare.

„În cadrul centrului, se vor desfăşura activităţi de transfer tehnologic, testare şi implementare în microproducţie şi prototip. Ca urmare a implementării acestui proeict, este asigurată interfaţa între cercetare şi industrie în domeniul prioritar de dezvoltare al Regiunii de Nord-Est“, a precizat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Centrul Tehnologic Regional a fost construit cu fonduri europene, proiectul fiind în valoare de 18,2 milioane lei. Clădirea este împărţită pe patru corpuri şi dispune de 28 de birouri, o parcare, un spaţiu de relaxare, o sală de şedinţe şi 25 de birouri şi spaţii de transfer tehnologic. Centrul va oferi servicii de închiriere de spaţii atât pentru cercetare şi transfer tehnologic, cât şi pentru aplicaţii practice şi activităţi de laborator. Municipalitatea estimează că noua clădire va găzdui 16 agenţi economici din municipiu şi din judeţ.

Vom reveni cu imagini de la inaugurare.

Comentarii