Speriat de cutremur, un tânăr a sărit pe geam. Bilanţ: 3 răniţi, 12 atacuri de panică

luni, 26 septembrie 2016, 02:01
2 MIN
 Speriat de cutremur, un tânăr a sărit pe geam. Bilanţ: 3 răniţi, 12 atacuri de panică

Cel mai grav s-a lovit un tânăr de 25 de ani: a făcut entorsă după ce a sărit panicat pe geam, de la parter.

În noaptea cutremurului, după ora 2, mai mulţi ieşeni au solicitat intervenţia echipajelor medicale, majoritatea fiind solicitări pentru atacuri de panică, în unele cazuri fiind urmate şi de stări lipotimice. Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Iaşi a primit 12 apeluri, majoritatea pentru persoane de sex feminin cu vârste cuprinse între 19 şi 70 de ani.

„Femeile au fost evaluate şi, după asistenţa medicală acordată de către echipajul ambulanţei, au rămas la domiciliu, refuzând deplasarea la spital. O femeie de 70 de ani s-a prezentat la sediul SAJ cu atac de panică şi puseu de hipertensiune“, a precizat Nicolai Pralea, asistent medical principal şi purtător de cuvânt al SAJ Iaşi.

Trei dintre apeluri au fost pentru traumatisme prin cădere, unul dintre cazuri ajungând în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul Clinic de Urgenţe „Sf. Spiridon“. Bărbatul de 25 de ani prezenta entorsă de gleznă stângă după ce a sărit pe geam, de la parterul blocului în care locuia.

Tot la UPU au ajuns trei bărbaţi în urma atacurilor de panică, doi dintre ei de 45 şi 51 de ani, iar un altul de 23 de ani.

„Pacientul cu entorsă a fost internat în Clinica de Ortopedie a spitalului şi externat ulterior, iar ceilalţi bărbaţi au fost trataţi pe loc şi trimişi acasă să se odihnească“, a precizat dr. Gabriel Perianu, medic primar UPU

Prefectul Marian Grigoraş a ţinut legătura cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), ai cărui reprezentanţi au precizat care au fost situaţiile mai deosebite întâlnite în oraş.

„Un tânăr a sărit pe geam de la parter, suferind o fractură, o femeie în vârstă s-a accidentat în locuinţă din cauza panicii, a fost securizată zona Palatului Braunstein, din Piaţa Unirii, în urma unor căderi de tencuială. Au fost şi în jur de 12 intervenţii ale SAJ, pe fondul unor atacuri de panică, gestionate fără probleme“, a arătat prefectul Marian Grigoraş.

Comentarii