Start de cantonament cu turbulenţe

luni, 26 ianuarie 2015, 02:43
3 MIN
 Start de cantonament cu turbulenţe

 

Preşedintele Prunea l-a pus la punct pe Creţu, care s-a declarat dezamăgit că nu e lăsat să plece de la CSMS. S-a renunţat la Kovacevic. Fabio Braga trebuia să semneze aseară cu Iaşul

 

Plecată vineri seară din Bucureşti, cu un avion a cărui decolare a fost întărziată cu aproape o oră, delegaţia CSMS Iaşi a ajuns cu bine în Antalya, acolo unde se derulează cantonamentul de iarnă al formaţiei ieşene. Fotbaliştii ieşeni au intrat în ritmul normal al perioadei sâmbătă, când au fost programate două antrenamente, acelaşi număr de şedinţe de pregătire fiind şi ieri. Faţă de lotul care a plecat din România spre Turcia au mai apărut câteva noutăţi. Gomo Onduku a făcut joncţiunea cu lotul, la fel ca şi stoperul bosniac Bojan Markovic şi vârful sârb Savo Kovacevic. La ultimul s-a renunţat însă ieri, Iaşul căutând alte variante pentru postul de atacant. Un alt străin care va lucra sub comanda staff-ului coordonat de Nicolo Napoli este Fabio Braga. Mijlocaşul născut pe 6 septembrie 1992, care are dubă cetăţenie, braziliană şi portugheză, era aşteptat aseară în Antalya, pentru a semna un contract cu echipa ieşeană. Braga a mai evoluat până acum la cluburile braziliene Fluminense şi America RN.
În altă ordine de idei, preşedintele CSMS, Florin Prunea, l-a pus la punct pe Alexandru Creţu, fotbalist care a declarat înainte de plecarea în Antalya că “mă urc în avion cu Iaşi, dar sper să nu mă întorc cu ei. Am cinci ani de când sunt aici, vreau să schimb ceva. Între Steaua, Dinamo şi Astra, aş alege-o clar pe prima. E cea mai bună echipă din România, oricine ar vrea să meargă acolo. Mă aşteptam să mi se dea drumul mai uşor, sunt puţin dezamăgit de cei din conducere. E viaţa mea în joc, vreau să fac pasul ăsta”. După ce mai multe voci importante din fotbalul românesc au criticat ieşirea lui Creţu, catalogând-o drept “lipsă de respect faţă de colegi”, şi Prunea l-a taxat public pe fotbalistul de 22 de ani. “Creţu ar trebui să se gândescă la cum poate ajuta echipa să se salveze de la retrogradare. Nu suntem disperaţi să-l vindem, îl vom ceda doar dacă vom avea o ofertă corespunzătoare cu cota pe care o are. Dacă nu se concentrează şi va face prea mult pe supăratul, va sta mai mult lângă mine, pe bancă, în retur! Dacă semnăm cu Braga, care trebuie să ajungă duminică seară, va fi concurenţă mare în zona în care joacă Alex. I-am şi spus să-şi vadă de fotbal şi să-i lase pe alţii să se ocupe de transferuri” a spus şeful executivului ieşean, care a adăugat: “La Kovacevic am renunţat pentru că nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor noastre, Markovic va fi monitorizat în continuare. Onduku, care a ajuns sâmbătă, lucrează normal. Singurul jucător cu mici probleme este Bosoi, care s-a antrenat separat, însă de luni reintră în programul normal”.
 
 
InStat îl face praf pe Creţu!
Conform Gazetei Sporturilor, cifrele InStat (o agenţie de monitorizare care, în funcţie de realizările avute de fotbalişti pe parcursul meciurilor, le stabileşte acestora anumiţi indici) îl aşază pe Creţu pe locurile codaşe ale Ligii I la sfârşitul turului. Din 210 fotbalişti care au jucat minimum 10 meciuri în sezonul în curs, doar 13 sunt mai slabi decât jucătorul ieşean, între aceştia regăsindu-se doar doi stoperi, postul de bază al fostului internaţional de tineret! De aceea, Gazeta Sporturilor l-a inclus pe Creţu în “echipa petardelor” turului.
 

 

Comentarii