Strada Gării din Paşcani rămâne tot spartă, ca după război: o contestaţie a licitaţiei a fost admisă de CNSC

luni, 29 august 2016, 16:58
2 MIN
 Strada Gării din Paşcani rămâne tot spartă, ca după război: o contestaţie a licitaţiei a fost admisă de CNSC

Primăria Paşcani se chinuieşte de patru luni să atribuie contractul de reabilitare a străzii Gării. Municipalitatea păşcăneană a organizat la începutul lunii mai o licitaţie pentru desemnarea firmei care să efectueze lucrările evaluate la 7,97 milioane de lei.

La licitaţie s-au prezentat 8 firme interesate de contract, valoarea contractului scăzând până la 4,6 milioane de lei. Contractul a fost atribuit către SC Autotehnorom SRL din judeţul Suceava, dar decizia primăriei Paşcani a fost contestată de asocierea formată din SC Eky-Sam SRL Târgu Frumos şi SC Marvio SRL. Reclamaţia Eky-Sam a fost admisă de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, care a dispus anularea raportului procedurii de atribuire, a deciziei de atribuire şi a actelor subsecvente. Primăria Paşcani a fost obligată să reevalueze oferta societăţii câştigătoare şi să stabilească dacă lucrarea nu ar trebui încredinţată unei alte firme.

Proiectul de reabilitare a străzii Gării din municipiul Paşcani vizează efectuarea de lucrări pe o lungime de 3 km. În prezent, strada Gării este acoperită cu o îmbrăcăminte asfaltică din mai multe straturi suprapuse de-a lungul anilor, asfaltul având o grosime de aproximativ 20 cm. Acesta prezintă fisuri şi crăpături, făgaşe pe partea carosabilă, suprafaţa şlefuită, gropi, şanţuri colmatate sau lipsă, degradările afectând între 15 şi 35% din suprafaţa carosabilă, în funcţie de tronson. Strada urmează să fie desfăcută şi refăcută de la nivelul stratului de fundaţie din balast. Proiectul prevede şi refacerea integrală a trotuarelor pe o suprafaţă de 12.000 mp, acestea urmând să fie realizate din pavele colorate de 6 cm grosime. Lucrările sunt prevăzute să dureze trei ani. 

Comentarii