Student la Medicină arestat pentru trafic de droguri, în parcarea unui supermarket

joi, 06 noiembrie 2014, 02:56
2 MIN
 Student la Medicină arestat pentru trafic de droguri, în parcarea unui supermarket

Alexandru Tomulescu şi prietenul său au fost săltaţi din parcarea supermarketului Kaufland Păcurari.

Un student la Medicină şi prietenul acestuia au fost arestaţi de poliţiştii de la Crimă Organizată în parcarea de la Kaufland Păcurari chiar când voiau să vândă trei „doze” de droguri. Alexandru Tomulescu, student la Universitatea de Medicină „Gr.T. Popa”, se afla împreună cu prietenul său Dumitru Marcel Călin, marţi seara, în jurul orei 19.30, în parcarea supermarketului, când au fost luaţi pe sus de poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate.

Cei doi se aflau într-un autoturism Audi, proprietatea lui Tomulescu. Cei doi trebuiau să intermedieze o cantitate de 100 de grame de canabis cu nişte tineri studenţi, care au fost ridicaţi şi ei de poliţişti şi duşi la audieri. În urma audierilor, au fost aduse la audieri zece persoane, cei mai mulţi fiind consumatori. Tomulescu şi Călin au fost arestaţi pentru 30 de zile, începând cu data de 4 noiembrie pentru infracţiunea de trafic de droguri de mare risc.

„A fost ridicată cantitatea de 100 grame de cannabis de la doi bărbaţi care încercau să le comercializeze. În urma percheziţiilor făcute în locuinţele acestora au fost ridicate alte 150 de grame de canabis. În urma cercetărilor a reieşit că cei doi, împreună cu alte două persoane ar fi comercializat droguri în perioada august – noiembrie 2014 pe raza municipiului Iaşi. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române”, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei.

Potrivit procurorilor implicaţi în anchetă, cei doi tineri nu au dorit să facă declaraţii cu privire la sursa drogurilor şi nici despre consumatorii cărora le distribuiau „marfa”. Potrivit acestora, cei doi au fost filaţi timp de mai multe luni. De asemenea, în următoarea perioadă, vor fi făcute alte arestări în acelaşi dosar.
 

Comentarii