De Business

Punem punctul pe știi

Studiu eJobs: Românii lucrează chiar şi când sunt în vacanţă

sâmbătă, 24 iunie 2017, 14:25
2 MIN
 Studiu eJobs: Românii lucrează chiar şi când sunt  în vacanţă

Angajaţii români nu se des­prind de job nici măcar atunci când pleacă în vacanţă, potrivit concluziilor unui studiu publicat vi­neri. Astfel, pentru mai mult de o treime din­tre angajaţi (36%), concediile se transfor­mă în prilej de lucru, aceştia declarând că alo­că des sau chiar întotdeauna timp pentru job atunci când sunt în vacanţă, arată un sondaj realizat de eJobs România, cea mai mare plat­formă de recrutare online din ţară.

„Alţi 37% susţin că lucrează ocazional din concediu, doar atunci când este neapărat nevoie, în timp ce restul de 27% dintre repondenţi spun că delimitează foarte bine perioadele de lucru cu cele de vacanţă şi nu mun­cesc niciodată atunci când sunt în conce­diu. Antreprenorii sunt cel mai adesea ne­voiţi să lucreze în vacanţă, 88% dintre a­ceştia dedicând timp business-ului şi în pe­rioadele de odihnă. În acelaşi timp, 80% dintre repondenţi recunosc că citesc mai­lu­­rile de serviciu pe perioada concediului, 66% verificând mesajele cel puţin o dată pe zi, astfel încât să rămână informaţi şi să poată relua mai uşor activitatea la întoar­cerea din concediu“, potrivit documentului publicat de eJobs. 

În ccea ce priveşte timpul dedicat job-ului în vacanţă, 31% dintre angajaţii care lucrează în concediu spun că alocă mai mult de două ore pe zi în acest sens. Antrepre­no­rii au cea mai mare pondere în rândul celor care lucrează peste două ore zilnic în vacan­ţă, reprezentând 26%. În acelaşi timp, 18% muncesc aproximativ o oră pe zi atunci când sunt plecaţi, iar 23% spun că rezolvă trebu­rile de serviciu în mai puţin de o oră, conform sondajului eJobs. „Telefonul este de departe cel mai folosit dispozitiv pentru lu­crul în concediu, fiind prima opţiune pen­tru 68% dintre cei care spun că muncesc în vacanţă, în timp ce laptopul este utili­zat de doar 9%, iar aproape un sfert spun că folosesc în egală măsură cele două dispozitive“, mai arată sondajul eJobs. Stu­diul a fost realizat în perioada 1 mai- 6 iu­nie 2017, pe un eşantion de 1.423 de ro­mâni activi profesional, dintre care 34% în funcţii de conducere sau antreprenori, ma­jo­ritatea cu vârsta între 26 şi 45 de ani (61%). 

Comentarii