Suspectul crimei de la Costuleni dă interviuri din Germania: autorităţile de la Iaşi strâng din umeri

miercuri, 07 octombrie 2015, 01:56
2 MIN
 Suspectul crimei de la Costuleni dă interviuri din Germania: autorităţile de la Iaşi strâng din umeri

Judecătorii nu au emis încă un mandat de urmărire, şi cu atât mai puţin unul de arestare. Motivul: neconcludenţa probelor adunate de anchetatori. Poliţia pare să bâjbâie, şi nu are încă un răspuns ferm: mai este Vasile Miron suspect sau nu? Dacă da, unde sunt probele? 

Principalul suspect în cazul uciderii copilaşului din Costuleni se află în Germania şi acordă interviuri, în timp ce organele de urmărire penală din Iaşi îşi pasează cazul de la o instituţie la alta. Ajuns cunoscut în ţară după ce a ucis cu sânge rece o tânără în vârstă de 15 ani, din Bucureşti, în urmă cu 12 ani, Vasile Miron, acum în vârstă de 44 de ani, este principalul suspect în cazul omorului puştiului de zece ani, Alexandru Agape, din Costuleni.
 
Într-un interviu acordat site-ului de ştiri ActiveNews.ro, publicat ieri, Miron a declarat că se află în Germania, unde lucrează nestingherit. Autorităţile din Iaşi nu au reuşit să adune până în prezent destule probe împotriva sa, şi par a se ruga ca el să fie vinovatul. Pentru că nu au reuşit să adune probe concludente, şi judecătorii ieşeni au refuzat să emită vreun mandat de arestare pe numele acestuia. Pe baza mandatului de arestare, suspectul ar putea fi dat în urmărire, iar autorităţile germane în pot “ridica” pentru a fi repatriat.
 
În acest moment, pe numele suspectului Vasile Miron nu există însă nicun mandat de arestare, şi nici de urmărire. Cel care propune arestarea unui suspect este procurorul de caz, iar cel care admite cererea este judecătorul. Întrebaţi dacă există în prezent un mandat de arestare pe numele suspectului de la Costuleni, reprezentanţii Poliţiei s-au ferit să ofere detalii.
 
“Este procuror de caz, întrebaţi la Parchet”, a precizat ieri la amiază Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Poliţiei. Surse din cadrul anchetei au precizat însă că, până ce procurorul de caz nu cere arestarea lui Miron, acesta nu poate fi adus în România pentru a oferi explicaţii. Între timp, acesta poate dispărea iar.
 
În prezent, organele de urmărire penală aşteaptă rezultatele ADN de pe pătura în care a fost găsit copilaşul, dar şi rezultalele de la Institutul de Medicină Legală, care ar trebui să ofere detalii despre modul în care a fost ucis copilaşul.
 
Rămăşiţele lui Alexandru Agape au fost găsite învelite într-o pătură, în urmă cu mai bine de o săptămână, aruncate într-o râpă din comuna Costuleni. Acesta a dispărut în jurul datei de 28 – 29 mai, iar dispariţia a fost reclamată pe 7 iunie.
 
Până în prezent, procurorul de caz a cerut o dată judecătorilor arestarea lui Miron, însă aceştia au obiectat, motivul principal fiind lipsa cadavrului, dar şi neconcludenţa probelor.
 

Comentarii