Taxi condus de un individ cu permis şi acte falsificate. Nici nu vedea bine semnele de circulaţie

vineri, 06 februarie 2015, 02:50
2 MIN
 Taxi condus de un individ cu permis şi acte falsificate. Nici nu vedea bine semnele de circulaţie

Poliţiştii de la Rutieră au descoperit un caz ce dă frisoane ieşenilor care circulă cu taxiul. Oamenii legii au depistat un taximetrist care circula cu un permis fals, la fel şi cartea de identitate şi atestatul profesional de taxi.

Miercuri seara, la ora 19.35, o patrulă de la Biroul Rutier a observat un Logan echipat taxi care ieşea de la Palas, pe strada Sfântul Lazăr şi nu a respectat indicatorul „Obligatoriu la dreapta“.

Poliţiştii i-au cerut documentele, iar acesta a prezentat un permis de conducere emis de autorităţile italiene. Agenţii au concluzionat că acesta este fals, la fel şi atestatul de taxi, fapt recunoscut chiar şi de bărbat.

Taximetristul se numeşte Vasile Cojocaru şi are vârsta de 66 de ani. „În momentul solicitării documentelor, bărbatul a prezentat un permis de conducere eliberat de autorităţile italiene pentru categoriile A, B, şi C, care nu prezenta elementele de siguranţă ale unui permis emis de statul respectiv. Totodată, acesta a prezentat o carte de identitate emisă de asemenea de statul italian şi un certificat profesional taxi, ambele neprezentând elementele de siguranţă specifice. În urma verificărilor efectuate la sediul Biroului Rutier s-a constatat că acesta nu deţine permis de conducere valabil pentru nicio categorie. De asemenea, în urma cercetărilor, s-a stabilit că permisul de conducere este fals“, a precizat comisarul Mădălin Ţăranu, reprezentant al Poliţiei.

Pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal pentru fals şi uz de fals, iar poliţiştii vor purta în perioada următoare o corespondenţă cu autorităţile italiene pentru a se vedea dacă şi cartea de identitate prezentată este falsă.

 

Comentarii