Test: supravieţuiţi în caz de război nuclear?

vineri, 18 august 2017, 17:25
3 MIN

* În ultima vreme se vorbeşte tot mai mult şi mai aprins despre posibilitatea izbucnirii unui război, pe motiv de Coreea de Nord şi de conducătorul său, acel cocalar bolfos cu o tunsoare care ar merge perfect în dicţionare, drept ilustraţie la cuvântul "ridicol". Asemenea momente fierbinţi au mai fost, în ultimii ani, dar acum treaba s-a împuţit, fiindcă există ameninţări cu rachete purtătoare de arme nucleare, capabile să bată la mare distanţă. Omenirea speră să nu, dar în caz că se va întâmpla aşa ceva, ştiţi să vă descurcaţi? Puteţi face faţă unui atac cu bombe atomice? Vă oferim un test:

1) Auziţi sirenele, deşi n-aţi citit în ziare că va fi alarmă de exerciţiu: ce faceţi?

a) Înjur pe cei de la ziare, că n-au anunţat alarma / b) Profit de alarmă, să plec de la serviciu sau să ies din casă şi să merg la o bere / c) Fac pe mine.

2) Dintr-o dată încep să se zguduie pereţii: ce faceţi?

a) Înjur vecinii de bloc, care iar lucrează cu bormaşinile / b) Ies la adăpost, la terasă, sub umbrelă, care nu se zguduie / c) Am grijă să nu se spargă bibelourile şi vazele.

3) Vedeţi că toţi vecinii coboară la adăpost, în boxe sau beciuri: ce faceţi?

a) Cobor şi eu, că am provizii, zacuscă şi cârnaţi / b) Cobor şi eu, că am provizii, bidoane şi damigene / c) Cobor şi eu, că am suportul de brad şi săniuţa copilului.

4) Vedeţi o bombă înfiptă în pământ, care n-a explodat: ce faceţi?

a) Îi dau cu ciocanul, ca să explodeze, să nu mai am grija ei / b) Nu mă interesează, eu frecventez altă bombă / c) O demontez, că sigur are piese bune la casa omului.

5) Vedeţi o lumină puternică, apoi un nor în formă de ciupercă: ce faceţi?

a) Mă culc pe burtă, la adăpost, după un perete solid / b) Mai cer una mică, repede, până vine unda de şoc / c) Sun la 112, că sigur ceilalţi n-au văzut lumina şi norul.

6) Vine unda de şoc, distrugând şi arzând totul în calea sa: ce faceţi?

a) La mine în cartier sigur nu vine, că sunt mulţi maidanezi care muşcă / b) Astup cu palma halba, să nu se verse / c) Închid uşile şi ferestrele, să nu intre în casă.

7) Un nor mare, radioactiv, pluteşte peste oraş; ce faceţi?

a) Iau cu mine umbrela când ies, fiind cer noros / b) Nimic: la terasă e un nor şi mai mare, de fum de ţigară / c) Deschid uşile şi ferestrele, să se aerisească.

8) Cine va supravieţui după un distrugător război nuclear?

a) Scorpionii, gândacii, câţiva viermi şi nişte mutanţi, gen zombi / b) Cu siguranţă va supravieţui Ion Iliescu / c) Evident, Chuck Norris!

* Dacă scenariul descris mai sus va deveni realitate şi dacă nu sunteţi Ion Iliescu sau Chuck Norris, chiar nu vă interesează rezultatul testului. Dacă nu va deveni, aşa cum sperăm cu toţii, iar n-are rost să tragem concluzii. Totuşi, ar fi indicat să faceţi ordine în boxă ori în beci, să amenajaţi acolo un spaţiu cât mai primitor, cu rezerve de hrană şi lichide; nu neapărat în caz de ceva, dar să aveţi unde vă distra cu prietenii!

 

Comentarii