Tot ce trebuie să ştii despre alegerile de mâine: Cum putem vota la alte secţii

sâmbătă, 01 noiembrie 2014, 02:59
2 MIN
 Tot ce trebuie să ştii despre alegerile de mâine: Cum putem vota la alte secţii

Peste 700.000 de ieşeni sunt chemaţi mâine pentru a-şi exprima opţiunea cu privire la numele celui de-al patrulea preşedinte al României de după 1989.

La urne sunt aşteptaţi 715.471 de votanţi ieşeni, care vor avea la dispoziţie 714 secţii de vot. Conform legii, votul se poate exprima doar la secţia unde este arondat alegătorul, conform domiciliului înscris în cartea de identitate. Doar persoanele care nu se află în localitatea de domiciliu pot vota într-o altă secţie, la alegere, cu condiţia să depună acolo o declaraţie pe propria răspundere că nu au mai votat în altă parte. În localitatea de domiciliu, aşadar, nu se poate vota decât la secţia arondată.

Urnele se vor deschide la ora 7.00, votul fiind permis până la ora 21.00. Serviciul Local de Evidenţă a Persoanei va funcţiona azi şi mâine după un program special, în intervalul 8.00-16.00, respectiv 8.00-21.00, pentru eliberarea actelor de identitate. De asemenea, serviciul de stare civilă va funcţiona în aceste două zile în intervalul 8.00-16.00, pentru eliberarea de duplicate după actele de identitate.

Persoanele imobilizate la pat îşi vor putea exercita dreptul de vot dacă înaintează în cursul zilei de azi o cerere la cea mai apropiată secție în cazul persoanelor internate în spital sau la secția la care este arondată persoana în cauză, dacă aceasta se află la domiciliu. Pentru aceste persoane va fi disponibilă o urnă mobilă. La Spitalul „Sfântul Spiridon“, pacienţii au fost informaţi despre posibilitatea de a vota, iar la Institutul Regional de Oncologie deja s-au completat ieri o serie de cereri.
 

 

Comentarii