Toţi directorii de şcoli, în şedinţă două ore cu ministrul

Remus Pricopie, aflat într-un turneu în mai multe judeţe, s-a arătat nemulţumit de rezultatele examenelor finale din anii anteriori.

sâmbătă, 22 iunie 2013, 01:50
2 MIN
 Toţi directorii de şcoli, în şedinţă două ore cu ministrul

Ministrul Educaţiei a avut ieri o şedinţă de lucru cu reprezentanţii IŞJ şi directorii unităţilor de învăţământ din judeţ. Prezent la Iaşi în contextul Festivalului Internaţional al Educaţiei, Remus Pricopie a explicat că a participat la întâlniri similare în mai multe judeţe cu scopul de a discuta problemele stringente din sistem cu cei care au responsabilitatea de a le gestiona.

 

„Am fost deja cred că în 12-13 judeţe şi încerc să fac lucrul acesta de fiecare dată când am posibilitatea. Cred că e foarte important să mă adresez directorilor şi să discutăm problemele şcolii. Sunt multe şi evident că găsim soluţii mai repede şi mai bine dacă există această discuţie”, a declarat Remus Pricopie. Pe parcursul întrevederii de aproximativ două ore, în amfiteatrul Colegiului „C. Negruzzi”, demnitarul a pus pe tapet aspecte care ţin de examenele naţionale, de pregătirile pentru viitorul an şcolar, dar şi de calitatea actului didactic. „Mă uitam zilele trecute pe rezultatele din anii anteriori – asta apropo de faptul că săptămâna viitoare avem evaluarea de la sfârşitul clasei a VIII-a – şi rezultatele nu sunt bune. Aproximativ 25% – 30% din elevi cu note sub 5 la matematică şi la română, la sfârşitul clasei a VIII-a, nu sunt cifre care să ne bucure, şi trebuie să găsim soluţii. Sigur că aceste soluţii nu au cum să fie unele peste noapte”, a punctat Pricopie. Întâlnirea a fost şi un prilej de a prezenta proiectele lansate de minister, pentru a vedea în ce măsură sunt agreate. „Unul dintre ele este cel al centralizării simulărilor. Înainte de a vorbi de simularea de clasa a XI-a, trebuie să vorbim de simularea de clasa a XII-a, care anul acesta s-a făcut fără o coordonare între judeţe şi între şcoli. Or, cred că e mai bine să ne coordonăm şi, la anul probabil, în martie sau în aprilie, să avem această simulare”, a menţionat Remus Pricopie. La şedinţă au fost prezenţi şi reprezentanţi ai sindicatelor, care nu au avut nimic să-i reproşeze actualului ministru, între cele două părţi existând, în mod suprinzător, o relaţie paşnică. „N-au fost divergenţe, pentru că el în fiecare săptămână are o întâlnire cu liderii confederaţiilor sindicale. Acum nu face niciun pas, ca să spun aşa, pentru modificarea legislaţiei, metodologiilor sau actelor normative, fără să se consulte cu sindicatele. Şi, de regulă, dacă-i aduci argumente clare, precise şi la obiect, ţine cont de ele. Ministrul e pacifist, îi place foarte mult să lucreze prin dialog, prin consultare, şi lucrurile mai serioase care să se facă, să se facă gradual, temeinic, în baza unei diagnoze”, a declarat Violeta Amariei, preşedintele Alianţei Sindicale „Gh. Asachi” Iaşi.

 

 

Comentarii